Barça naar finale via penalty’s: hoofdrol voor Frenkie de Jong

Foto: Barça naar finale via penalty’s: hoofdrol voor Frenkie de Jong

FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de finale van de Spaanse Supercup. De ploeg van Ronald Koeman versloeg pas na strafschoppen Real Sociedad. Frenkie de Jong speelde een opvallende rol in deze partij.

Lionel Messi was wel met de ploeg meegereisd naar Córdoba, maar zat niet bij de wedstrijdselectie. Frenkie de Jong stond in de basis, terwijl Sergiño Dest negentig minuten op de bank bleef. De eerste helft bleef lang doelpuntloos en het was nota bene De Jong die de ban brak. De middenvelder speelt de laatste weken in een iets offensievere rol en dat werd dit keer uitbetaald. Antoine Griezmann kwam aan de linkerkant van het zestienmetergebied in balbezit, de Oranje-international meldde zich in de punt van de aanval en kwam naar de eerste paal. De bal werd iets achter hem gespeeld maar met een kopbal was het knap raak.

De Jong ging in korte tijd van hero naar zero, want na rust was hij betrokken bij een ongelukkige situatie. De Jong kreeg de bal op zijn hand in het eigen strafschopgebied, waardoor de bal op de stip ging. Mikel Oyarzabal benutte het buitenkansje. Het duel kon beiden kanten op en na negentig minuten werd er dan ook verlengd. De Basken misten een aantal kansen en waar met een fraaie vrije trap van Adnan Januzaj dichtbij de beslissing. Marc-André Ter Stegen redde echter.

En dus werd de halve finale beslist door strafschoppen, waarbij Ter Stegen uitgroeide tot de held. Hij stopte twee van de eerste drie penalty’s van Sociedad, terwijl de andere ook nog op de paal werd geschoten. De Jong nam als eerste voor Barça en raakte ook het aluminium. Door de missers van Sociedad kon Barcelona toch uitlopen, waarna Riqui Puiq de beslissende strafschop scoorde. Zo gaan Koeman en zijn mannen naar de finale, waar het zal aantreden tegen Real Madrid of Athletic de Bilbao.

Scoreverloop: (39′) De Jong 0-1 (51′) Oyarzabal 1-1

Prachtige wedstrijd?

  • Zeker!
  • Mwah…
227+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie