Man City genadig voor Veltman en Pröpper, maar wint wel

Foto: Man City genadig voor Veltman en Pröpper, maar wint wel

Manchester City heeft tegen Brighton & Hove Albion een minimale zege geboekt. De Engelse topclub was in eigen huis genadig voor de ploeg van Joël Veltman en Davy Pröpper, maar doet wel goede zaken in de top van de Premier League.

Zoals verwacht pakten The Citizens direct het initiatief, met Kevin De Bruyne als regisseur. De Belgische middenvelder kreeg diverse kansen om de scoren te openen, maar had het vizier niet op scherp staan. Hij is toch meer iemand van de assist bewees hij nog maar eens net voor rust. Phil Foden werd bereikt, waarna het jonge talent de ban brak. Tien minuten na rust kreeg Pröpper nog een mogelijkheid, doelman Ederson voorkwam echter de gelijkmaker. Halverwege het tweede bedrijf zat het duel er voor de Nederlandse middenvelder op.

 

City verzuimde de marge te verdubbelen door gemiste kansen van onder meer Riyad Mahrez en Ilkay Gündogan. Bernardo Silva teisterde met een schot nog de lat. Met de marge van één goal verschil bleef het in de stand spannend. In de blessuretijd verdiende De Bruyne nog een strafschop, maar ook dat buitenkansje was niet besteed aan de formatie van Pep Guardiola: Raheem Sterling faalde vanaf de stip. Met minimale cijfers pakte de ploeg uit Manchester wel drie punten, waardoor het stijgt naar de derde plaats. Het heeft ook altijd nog minder verliespunten dan nummer twee Liverpool.

Scoreverloop: (44′) Foden 1-0

Is Man City voor jou titelkandidaat nummer één?

  • Ja
  • Nee
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie