‘Eerste club toont al interesse in Dumfries na bevestigen vertrekwens’

Foto: ‘Eerste club toont al interesse in Dumfries na bevestigen vertrekwens’

De kans is ontzettend groot dat we binnenkort witte rook kunnen zien boven het Philips Stadion: Denzel Dumfries gaat zijn contract verlengen. Dat betekent echter niet dat hij in de aankomende zomer geen transfer gaat maken.

In gesprek met Voetbal International geeft de rechtsback een update: “We zijn in gesprek en het is de bedoeling dat we gaan verlengen.” Maar dat betekent niet dat hij volgend seizoen nog in Eindhoven te bewonderen is: “Ik denk dat je dat goed verwoordt. Contractverlenging betekent niet automatisch dat ik langer blijf. Mijn belang is nu het PSV-belang, maar daarnaast heb ik mijn eigen carrière. Daarin staat ook een nieuwe stip aan de horizon.”

Vervolgens onthult hij: “Als corona niet had toegeslagen, had ik misschien al ergens anders gespeeld. Dat is niet gebeurd en ik ben heel blij bij PSV, maar ik voel wel dat ik als voetballer en als mens klaar ben voor een stap naar het buitenland. De Premier League en de Bundesliga passen bij mijn spel.”

UPDATE 13/1

Het nieuws dat Denzel Dumfries na dit seizoen wil vertrekken, bij voorkeur naar Engeland of Duitsland, heeft overzees nogal wat losgemaakt. Volgens de Britse media heeft Newcastle United namelijk direct duidelijk gemaakt dat het nog altijd interesse heeft in de rechtsback. Wel is het maar de vraag of de PSV-captain heil ziet in The Magpies, die dit seizoen amper een middenmoter zijn in de Premier League. Wel zou Dumfries natuurlijk naar Gini Wijnaldum, die vanuit PSV via Newcastle bij Liverpool belandde, kunnen kijken.

Zou Newcastle een goede club voor Dumfries zijn?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
451+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie