TRANSFERUURTJE: Ajax-nachtmerrie, waanzinnige Malen-transfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-nachtmerrie, waanzinnige Malen-transfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax en zijn directeur voetbalzaken Marc Overmars zetten nu al een tijdje alles op alles om tot een akkoord te komen met Brian Brobbey over een contractverlenging, maar dat wil maar niet lukken. Met enig gevoel voor drama stellen de Italiaanse media vandaag dat de Amsterdammers in een nachtmerrie zitten. Natuurlijk, de nummer één van de Eredivisie heeft net Sébastien Haller weggeplukt bij West Ham United voor maar liefst 22,5 miljoen euro, waardoor het misschien logisch is dat Brobbey niet wil verlengen. Maar aan de andere kant: de partijen bereikten lang vóór die transfer al een impasse. Brobbey zei een paar keer dat hij verwachtte dat hij er wel uit zou komen met Ajax, maar dat lijkt niet meer te gaan lukken. De Amsterdammers zouden zich intussen groen en geel ergeren aan de opstelling van de jonge spits en diens zaakwaarnemer Mino Raiola.

Ajax werd onlangs nog gelinkt aan zijn voormalige publiekslieveling Christian Eriksen, waardoor het erop lijkt dat de Amsterdammers wel openstaan voor de komst van een goede aanvallende middenvelder. Zou Martin Ödegaard nog een optie zijn? In het verleden werd de nummer één van de Eredivisie meermaals in verband gebracht met de jonge Noor, die al op huurbasis in de Eredivisie speelde voor zowel sc Heerenveen als Vitesse. Het kwam er echter nooit van: eerst koos de spelmaker voor Real Sociedad en nu is hij bij Real Madrid te vinden. Daar zou echter snel verandering in kunnen komen, volgens El Mundo Deportivo is het in ieder geval een goede mogelijkheid dat de international van Noorwegen beschikbaar komt op de markt. Dit seizoen heeft hij namelijk maar 367 minuten achter zijn naam staan bij de Madrilenen. Oefenmeester Zinédine Zidane geeft telkens maar weer de voorkeur aan Isco, en dat snappen zelfs de hoge heren in het Bernabéu niet, zo verzekert het bovengenoemde dagblad. Een verhuurperiode zou uitkomst kunnen bieden…Donyell Malen steekt de laatste tijd in een bloedvorm van heb ik jou daar. De aanvaller gaf op zondagmiddag nog twee assists tegen Ajax op Eran Zahavi en aan het einde van het lopende seizoen is hij vermoedelijk niet houdbaar meer voor PSV. In een eerder stadium werd Malen al aan Borussia Dortmund gelinkt, maar ook de absolute top van Europa lonkt voor de spits. Volgens de Italiaanse media is de kans namelijk groot dat Juventus een poging gaat wagen om de international van het Nederlands elftal in te lijven. De Oude Dame beschikt natuurlijk al over Cristiano Ronaldo én Paulo Dybala, maar de eerstgenoemde is behoorlijk op leeftijd met zijn 35 jaar en de Argentijn wil zijn contract in het Allianz Stadium niet verlengen. Daarom speurt de werkgever van Matthijs de Ligt de markt af naar een nieuwe nummer negen.

De kans is ontzettend groot dat we binnenkort witte rook kunnen zien boven het Philips Stadion: Denzel Dumfries gaat zijn contract verlengen. Dat betekent echter niet dat hij in de aankomende zomer geen transfer gaat maken. In gesprek met Voetbal International geeft de rechtsback een update: “We zijn in gesprek en het is de bedoeling dat we gaan verlengen.” Maar dat betekent niet dat hij volgend seizoen nog in Eindhoven te bewonderen is: “Ik denk dat je dat goed verwoordt. Contractverlenging betekent niet automatisch dat ik langer blijf. Mijn belang is nu het PSV-belang, maar daarnaast heb ik mijn eigen carrière. Daarin staat ook een nieuwe stip aan de horizon.” Vervolgens onthult hij: “Als corona niet had toegeslagen, had ik misschien al ergens anders gespeeld. Dat is niet gebeurd en ik ben heel blij bij PSV, maar ik voel wel dat ik als voetballer en als mens klaar ben voor een stap naar het buitenland.

Buitenland:

Oefenmeester Ronald Koeman vraagt nu al een tijdje om transfers bij FC Barcelona, maar nu lijken de Catalanen eindelijk een keertje beet te hebben: Eric García vertrekt van Manchester City naar het Camp Nou-stadion. Dat melden verschillende Spaanse media. Voetbal International weet op woensdagochtend te vertellen: “Mundo Deportivo kent geen twijfels meer: Eric García keert terug naar Barcelona. De Catalaanse krant pakt woensdag op de voorpagina groots uit met het nieuws dat de verdediger van Manchester City nog deze maand zal worden toegevoegd aan de selectie van Ronald Koeman.” Het blad vervolgt: “De twintigjarige García staat al geruime tijd hoog op de verlanglijst van Koeman, die de verdediger eigenlijk in de zomer al wilde hebben. Toen bleek een deal nog niet mogelijk te zijn. De interesse bleef en eind december werd al beweerd dat Barcelona persoonlijk akkoord was met García. Het contract van de Spanjaard bij City loopt aan het einde van de zomer af.”

Past Malen bij Juventus?

  • Ja
  • Nee
244+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie