Sheffield United boekt eindelijk eerste zege in Premier League

Sheffield United was vorig jaar nog de revelatie in de Premier League, maar dit seizoen loopt het helemaal mis. De Engelse club van Sander Berge, die maanden buiten strijd is, won vanavond met 1-0 van Newcastle United. Het was de eerste zege van het seizoen.

Sheffield zag dat Ryan Fraser bij de bezoekers net voor de rust een tweede gele kaart kreeg. De thuisploeg mocht zo dus een helft met een man meer spelen. Dat gaf de ploeg vertrouwen en in de 73ste minuut wist Billy Sharp, via een strafschop, de 1-0 op het bord te zetten. Daar bleef het ook bij.

Sheffield United boekte zo een eerste overwinning van het seizoen en daardoor mag het toch nog een heel klein beetje dromen van het behoud. Het heeft nu vijf punten en dat zijn er negen minder dan Brighton, dat op een veilige plaats staat. Zij hebben wel één wedstrijd minder gespeeld.