Opnieuw grote zorgen om Mohamed Ihattaren

Foto: Opnieuw grote zorgen om Mohamed Ihattaren

PSV kwam behoorlijk goed voor de dag tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA, zeker in de eerste helft, maar Mohamed Ihattaren liep er ietwat verloren bij in Amsterdam. Wéér maakte de jongeling geen topfitte indruk…

Kenneth Pérez trekt aan de bel bij ESPN: “Ik schrok wel van Ihattaren. Toen hij kort voor rust één sprint trok, hing zijn tong echt tot zijn schoenen. Ik vond hem wel een van de dissonanten.” De Deen zag vooral de veteranen, zoals Eran Zahavi, excelleren: “Vooraf hoopte ik dat de jonge spelers, zoals Cody Gakpo en Donyell Malen, zich konden laten zien, maar uiteindelijk waren het de geroutineerde spelers die er tussenuit sprongen. Malen gaf wel twee fantastische assists en was goed in de beginfase, maar over de gehele wedstrijd waren het de geroutineerde spelers.”

Terug naar Ihattaren: “Hij is niet fit genoeg. Hij is niet fit genoeg om op dit moment een cruciale rol te spelen bij een topploeg. Hopelijk wordt hij dat, dan heeft hij alle kwaliteiten om wel belangrijk te worden”, aldus de Deen, die het belang van fitheid andermaal benadrukt. “De bedoeling is dat je acties en sprints herhaaldelijk kunt uitvoeren. Daar is fitheid heel belangrijk in. In mijn ogen is hij gewoon niet fit genoeg om de rol, die hij wel in zijn mars heeft, te vervullen.”

“Hij raakt buiten adem”

Bij Veronica Inside zegt Wim Kieft over het talent: “Hij moet veel lopen. Ik neem aan dat je als jonge speler ook veel kunt lopen, maar hij raakt buiten adem. De enige manier waarop je hem momenteel goed kunt gebruiken, is als je heel dicht bij de goal speelt. Maar zo speelt PSV niet. Tegen Ajax weet je dat je naar achteren en naar voren moet, maar ik heb hem gisteren niet gezien. Alle kwaliteiten waarvan we denken dat hij ze heeft: ik zie het geen moment.”

Ook zijn tafelgenoot Johan Derksen maakt zich zorgen: “Je kunt die jongen alleen maar in vorm laten komen door hem te laten spelen. In het begin had je tegen de fluttegenstanders in hem kunnen investeren, want dan maakt het niet uit als er één speler verzaakt. Maar hij is nu nog steeds niet topfit. Hij is nog steeds te zwaar, heeft geen acceleratie en is niet de speler die wij kennen uit zijn eerdere periode. Het wordt tijd dat hij laat zien dat hij terug is.”

Maak jij je ook zorgen?

  • Ik wel
  • Ik niet
772+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie