‘Tegenstanders háten vervelende Ajacied’

Foto: ‘Tegenstanders háten vervelende Ajacied’

Volgens het Algemeen Dagblad hebben we in Nederland onze eigen ‘mini-Neymar’. De krant noemt de Braziliaanse vleugelspits Antony van Ajax iemand die op handen gedragen wordt in Amsterdam, maar daarbuiten verguisd wordt.

Men analyseert allereerst: “De twijfels die Antony meenam – bij São Paulo liet zijn rendement te wensen over – liet hij in Amsterdam snel verdampen. In zijn eerste veertien Eredivisie-duels was hij immers bij evenveel goals betrokken. Sinds eind vorige eeuw waren er slechts drie spelers die dergelijke cijfers konden overleggen. Richard Knopper kon die verwachtingen vervolgens niet inlossen. Luis Suárez (16) deed dat wel, terwijl Brian Laudrup (17) in de nadagen van zijn carrière aantoonde het scoren en aangeven niet verleerd te zijn.”

De krant concludeert: “Antony kan dus met recht (en niet alleen vanwege zijn geblondeerde coupe) een goudhaantje genoemd worden. Geen wonder dat de Ajax-supporter de behendige rechtsbuiten onmiddellijk in de armen heeft gesloten.” Maar er is dus wel een keerzijde: “Bij het grote publiek heeft Antony niet automatisch de gunfactor. Dat geldt voor een Ajax-speler al snel, laat staan als de smaakmaker een (licht) ontvlambare indruk maakt. Wie op de Braziliaan lette in de voorbije wedstrijden, zag hem eerst Kwasi Wriedt natrappen tegen Willem II, gefrustreerd een bal de tribune in jagen en hautain een bal over tegenstander Philipp Max heen scheppen tegen PSV.

Het AD sluit af: “Antony heeft daarin wat weg van Neymar. Ze krijgen met briljante schijnbewegingen het publiek op de banken, maar kunnen tegelijk ergernis wekken omdat hun ingevingen als provocaties geïnterpreteerd kunnen worden door de tegenstanders.”

Heeft Antony wat weg van Neymar?

  • Ja
  • Nee
1595+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie