TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, Frenkie-schande, Oranje-shock

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-stunt, Frenkie-schande, Oranje-shock

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax verraste vriend en vijand door 22,5 miljoen euro neer te tellen voor Sébastien Haller, maar ook achterin is het niet heel veel soeps bij de Amsterdammers. Perr Schuurs en Daley Blind maakten ook tegen PSV (2-2) een wat wankele indruk. Op het sociale medium Twitter kent men de oplossing wel: directeur voetbalzaken Marc Overmars moet Toby Alderweireld per direct terughalen naar de Johan Cruijff ArenA. Eerder werd al bekend dat PSV, de tegenstander van zondagmiddag, een visje uitgegooid heeft naar de Belgische centrumverdediger van Tottenham Hotspur. Maar diens voorkeur zou bij een hereniging met zijn oude liefde liggen, hij heeft natuurlijk niet voor niets drie andreaskruisen op zijn lichaam getatoeëerd staan…

Frank de Boer werd onlangs aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal, maar volgens de Spaanse roddelpers heeft de KNVB daar nu al weer spijt van. De voetbalbond zou al contact opgenomen hebben met… Ronald Koeman. De Zaandammer verliet Oranje voor zijn droombaantje als oefenmeester van FC Barcelona, maar dat is vooralsnog niet zo’n heel goed huwelijk. De KNVB zou zijn kans daarom schoon zien en reeds een onderhoud hebben gehad met Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Koeman. De Nederlandse voetbalbond kan het natuurlijk niet maken om De Boer na een paar maanden te ontslaan, maar naar verluidt is het de bedoeling dat hij na het aanstaande Europees kampioenschap vervangen wordt door zijn voorganger, die Oranje vervolgens naar het WK 2022 in Qatar moet leiden.In de eerste helft van de topper tussen Ajax en PSV van gisteren stak Donyell Malen er met kop en schouders boven uit. De aanvaller gaf twee prachtige assists op zijn aanvalspartner Eran Zahavi, zagen ook de heren van Studio Voetbal. Het heeft er echter alle schijn van dat dit Malens laatste seizoen bij PSV is. Ibrahim Afellay bij Studio Voetbal: “Als je zo’n speler toch ziet… Voor Donny van de Beek wordt al veertig miljoen betaald, wat moet hij dan wel niet kosten? Donyell Malen, man… Laten we met zijn allen nog genieten zolang hij nog in Nederland speelt.” Arno Vermeulen heeft het laatste woord: “Voor Sébastien Haller werd door West Ham United al vijftig miljoen betaald. Dan zit je minimaal in die categorie en dan zou hij vijftig miljoen moeten kunnen opbrengen.”

Het zat er al eventjes aan te komen, maar nu is het ook daadwerkelijk officieel: Derrick Luckassen maakt het seizoen af in de Turkse Süper Lig bij Kasimpasa. Dat maakt PSV op maandagochtend bekend via de officiële kanalen. De Eindhovenaren schrijven op de clubwebsite: “Derrick Luckassen vervolgt zijn loopbaan in Turkije. PSV, Anderlecht en Kasimpasa hebben overeenstemming bereikt over een huurtransfer naar de huidige nummer zestien van de Turkse competitie.” PSV vervolgt: “Kasimpasa huurt Luckassen voor de rest van het seizoen van PSV. De verdediger werd aan het begin van dit seizoen nog door PSV aan Anderlecht verhuurd, maar daar kwam hij de afgelopen maanden minder aan bod. De verhuur naar Turkije biedt voor alle partijen een oplossing. Luckassen heeft nog een contract tot 2023 bij PSV.”

Buitenland:

Frenkie de Jong behoort week in week uit tot de beste spelers van FC Barcelona, maar we weten al een tijdje dat Bayern München de spelmaker graag wil overnemen van de Catalanen. Der Rekordmeister hoopt echter voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. In de afgelopen zomer raakte de Bundesliga-grootmacht Thiago Alcántara kwijt aan Liverpool en Bayern haalde geen vervanger voor de spelmaker. Dat moet dus veranderen met de komst van De Jong, maar er moet een wonder gebeuren wil de spelmaker daadwerkelijk naar de Allianz Arena vertrekken. Volgens de Spaanse media heeft de clubleiding van Bayern namelijk tegen de directie van Barça gezegd dat een transfer alleen mogelijk is als de Primera División-topclub genoegen neemt met… 40 miljoen euro. En dat wordt in het Camp Nou-stadion gezien als een schandalige aanbieding.

RSC Anderlecht nam Michel Vlap met veel bombarie over van sc Heerenveen, maar dit seizoen vervult de middenvelder een bijrol in Brussel. En daar is hij volgens de krant Het Laatste Nieuws klaar mee: de Nederlander wil deze winter nog vertrekken. Het bovengenoemde medium schrijft op maandagochtend: “Michel Vlap (23) wil weg bij Anderlecht, nadat hij zaterdag met de reserves moest spelen. RSCA is bereid mee te werken, maar niet aan eender welke voorwaarden: een exit is geen must. Het was gisteren vruchteloos zoeken naar Michel Vlap aan Den Dreef: de Nederlander haalde, net zoals tegen Beerschot, andermaal de selectie niet. In plaats van tegen OH Leuven te spelen moest Vlap zaterdagmiddag aantreden met de reserves tegen Lierse Kempenzonen…”

Moet Ajax Alderweireld oppikken?

  • Ja
  • Nee
485+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie