‘Laatste contact met de familie Nouri was negen maanden geleden’

Foto: ‘Laatste contact met de familie Nouri was negen maanden geleden’

Ajax en de familie van Abdelhak Nouri stevenen af op een arbitragezaak, zo liet algemeen directeur Edwin van der Sar van de Amsterdammers gisteren al weten. Een ontzettend pijnlijke situatie, zo vindt men ook bij Studio Voetbal.

Presentator Sjoerd van Ramshorst onthult: “Wij weten dat het laatste contact van Ajax met de familie Nouri negen maanden geleden was, dat is wel pijnlijk.” Arno Vermeulen haakt in: “Ja, het verdient allemaal geen schoonheidsprijs. We moeten ons realiseren dat dit gebeurde in 2017. Edwin van der Sar gaf in 2018 pas toe dat Ajax aansprakelijk is voor wat er gebeurd is. Dat duurde ook een jaar. Maar oké, we zitten nu in een fase dat het wel klaar is. We hebben ook een reactie van de familie.”

De journalist vervolgt: “Zij zeggen letterlijk: we betreuren het zeer dat we elkaar niet kunnen vinden. De familie had de voorkeur om in beslotenheid van partijen tot een vergelijk te komen.” Er is alles aan gedaan om toch tot een oplossing te komen: “Het gaat niet lukken en dus staan beide partijen binnenkort ergens voor een rechtbank. Dat voelt ongelooflijk vervelend. Het kan om heel veel geld gaan, dat weten we niet precies. Je praat over het geld waarvan de familie denkt dat Ajax zal moeten betalen. Dat is niet het enige, maar wel één van de onderhandelingspunten.”

“Ze proberen uit te stippelen wat voor een voetballer Nouri was geworden”, sluit Vermeulen af. “Wat voor een loopbaan zou hij gehad hebben en wat zou dat financieel opgeleverd hebben? Het is voor Ajax ook moeilijk. Zeker als het om enorme bedragen zou gaan, dan heb je ook de verantwoordelijkheid als club. Ik neem aan dat je daar niet voor verzekerd bent. Ajax heeft gezegd dat het aansprakelijk is voor de gemaakte fout, dus dan moet je het als club zelf gaan betalen.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie