‘PSV verkoopt Donyell Malen voor recordbedrag’

Foto: ‘PSV verkoopt Donyell Malen voor recordbedrag’

In de eerste helft van de topper tussen Ajax en PSV van gisteren stak Donyell Malen er met kop en schouders boven uit. De aanvaller gaf twee prachtige assists op zijn aanvalspartner Eran Zahavi, zagen ook de heren van Studio Voetbal.

Ibrahim Afellay zegt: “Als je ziet hoe hij die bal weglegt bij die eerste goal… Wat een speler, man. Buitencategorie.” Rafael van der Vaart reageert: “Het is echt niet normaal.” Hij licht de rol van Malen bij het tweede doelpunt uit: “Elke spits zou schieten, maar hij legt de bal op het juiste moment breed. In de herhaling zie je dat hij het allemaal al heeft gezien; hij hoeft niet eens te kijken.” Pierre van Hooijdonk: “Dat is het mooie. Hij is niet egoïstisch. Je ziet het tegenwoordig zo vaak verkeerd gaan, omdat het egoïsme enorm is toegenomen in de voetballerij. Mensen gaan voor het eigen succes, maar hij niet.”

Hij vervolgt: “We hebben zijn collega-spits Zahavi daar weleens van beticht. Het is dan makkelijk voor Malen om zelf ook voor eigen succes te gaan, maar dat doet hij niet.” Pi-Air wil echter niet vooruitlopen op een transfer: “Hij speelt nog geen vier jaar in PSV 1. Hij moet eerst zorgen dat hij de beste wordt van de Nederlandse competitie. Als hij die status heeft bereikt, mag je verder kijken.”

Het heeft er echter alle schijn van dat dit Malens laatste seizoen bij PSV is. Afellay: “Als je zo’n speler toch ziet… Voor Donny van de Beek wordt al veertig miljoen betaald, wat moet hij dan wel niet kosten? Donyell Malen, man… Laten we met zijn allen nog genieten zolang hij nog in Nederland speelt.” Arno Vermeulen heeft het laatste woord: “Voor Sébastien Haller werd door West Ham United al vijftig miljoen betaald. Dan zit je minimaal in die categorie en dan zou hij vijftig miljoen moeten kunnen opbrengen.”

50 miljoen euro voor Malen?

  • Zoiets wordt het wel
  • Te veel
  • Te weinig
3163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie