Zidane én Courtois halen uit: “Het is schandalig”

Foto: Zidane én Courtois halen uit: “Het is schandalig”

Ondanks de ijzige kou en de hevige sneeuwval ging de wedstrijd tussen Osasuna en Real Madrid (0-0) gisteren door. Oefenmeester Zinédine Zidane én doelverdediger Thibaut Courtois reppen echter van een heuse schande…

Aan de Spaanse media vertelt de coach: “We hebben kunnen spelen, ik wil de mensen van Osasuna bedanken voor hun inspanningen, maar het is schandalig wat LaLiga ons en andere teams heeft aangedaan. Iedereen wist dat deze winterstorm eraan zou komen. Natuurlijk kunnen we altijd spelen, maar we vertrokken al vanaf een bevroren piste en nu kunnen we niet terug. Wellicht moeten we direct naar Málaga.”

Ook Courtois is woest: “We zijn mensen en geen onderdeel van een of ander spektakelstuk dat altijd maar door moet gaan. Wij hebben gedaan wat er van ons gevraagd werd. Als je niet komt, worden er drie punten afgetrokken. Maar het oogde onveilig. We zijn geen marionetten die altijd maar moeten spelen. Er moet ook gedacht worden aan het reizen en dat we ook weer terug moeten.” Zidane haakt weer in: “Uiteindelijk moeten we altijd doen wat ons opgedragen wordt. Waarom ik boos ben? Gisteren, vandaag. Ik weet niet of we zondag, maandag of dinsdag kunnen terugvliegen. Het is nu het moment om dit aan te kaarten. Dit was geen voetbalwedstrijd. We weten helemaal niks. We overnachten in Pamplona en zondag weten we of we terug kunnen of pas vanaf maandag.”

De Fransman sluit af: “We hebben gedaan wat we konden op het veld, maar de omstandigheden waren zeer moeilijk. Of deze wedstrijd uitgesteld had moeten worden? Ja, natuurlijk. Ik ga niet zeggen of LaLiga ons benadeeld heeft, maar dit was geen wedstrijd. We hebben gespeeld, meer niet. Mensen willen een wedstrijd zien en dat was vandaag niet het geval. En dat zeg ik als trainer. Het ergste vond ik het veld. Ik klaag er niet over dat we dik drie uur in een vliegtuig hebben gezeten. Maar de omstandigheden waren er niet naar.”

Hebben Zidane en Courtois gelijk?

  • Ja
  • Nee
183+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie