Genee doet bizar verhaal: “Je had niet moeten komen”

Foto: Genee doet bizar verhaal: “Je had niet moeten komen”

Wilfred Genee kwam afgelopen zomer in opspraak door zijn omstreden rol in de racisme-uitzending van Veronica Inside. De presentator kreeg vervolgens in Op1 de kans om zijn verhaal te doen, maar ook dat ging helemaal anders.

Genee onthulde deze week op Radio Veronica dat hij een reconstructie mocht maken in Op1. Eigenlijk wilde de VI-presentator niet, maar hij liet zich overtuigen vanwege Jeroen Pauw en Fidan Ekiz. “Ze hadden me ook de hele week appjes gestuurd hoe goed ze het vonden en dat ik me niet moest verdedigen.”

De praktijk was echter anders. “In de visagie kwam op een gegeven moment ook de vraag of iemand een Rennie had voor Fidan, want ze had nogal last van haar maag. Ik heb haar eigenlijk voor de uitzending helemaal niet gezien, tot ik haar tegenkwam toen we de vloer op gingen. Toen zei ze tegen mij: ‘Je had niet moeten komen.'”

“Ik zeg: ‘Sorry? Ik heb met Jeroen het hele verhaal doorgenomen over bepaalde instarts en dingen die we door gaan spreken.’ Ze zei: ‘Het is heel dom dat je bent gekomen.’ En toen liep ze door. Ik zat ernaar te kijken en dacht: wat gebeurt hier nou joh? Toen moest ik op. Het was 30 seconden voordat we gingen beginnen”, aldus Genee.

“Vlak voor de uitzending kwam Jeroen Pauw bij mij en mijn vrouw staan: ‘We gaan het nog een beetje anders aanpakken'”, vervolgt Genee. “Hij had van tevoren gezegd dat ze de discussie breder wilde trekken, dus dat was al lang de bedoeling. Daarom was ze waarschijnlijk ook zo zenuwachtig. Het was dus helemaal geen spontane actie.”

Tijdens de uitzending werd Genee steeds giftiger. “Het ging in mijn ogen nogal mis, omdat de afspraken die we hadden gemaakt totaal niet werden nagekomen. Ik werd na afloop boos en zei: ‘Ik ben gewoon in de maling genomen en we zouden het zo doen.’ Toen zei Fidan ook nog: ‘Ja, zo staat het ook in het draaiboek.’ Toen kregen we de discussie en toen heeft mijn vrouw uiteindelijk ingegrepen.”

Is Genee genaaid door Op1?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
995+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie