Twente speelt ondanks reserverol Danilo met Emmen

FC Twente is uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft. De Tukkers hadden geen enkele moeite met hekkensluiter FC Emmen: 1-4.

Trainer Ron Jans liet Danilo Pereira op de reservebank in Drenthe. De Braziliaan kreeg tijdens de korte winterstop permissie om zijn familie te bezoeken in diens thuisland, maar met het oog op het drukke speelschema wilde de oefenmeester hem niet in de basis zetten. Dat bleek op bezoek bij Emmen ook niet nodig.

Al voor rust leidde Twente met 0-3. De buitenspelers, Vaclav Cerny en Queensy Menig, eisten een hoofdrol op door met elk een doelpunt ene comfortabele voorsprong tot stand te brengen. Vlak voor rust werd de wedstrijd al beslist door Jesse Bosch, die een voorzet van Jayden Oosterwolde afwerkte.

Ook in de tweede helft speelde Emmen een verloren wedstrijd. Miguel Araujo dacht de spanning nog wel terug te brengen na een klein uur spelen, maar de fout van doelman Joël Drommel had geen consequenties. Vier minuten later maakte Cerny er al 1-4 van met zijn tweede van de avond. De degradatiezorgen in Emmen worden daardoor steeds groter.

Scoreverloop: 0-1 (16′) Vaclav Cerny, 0-2 (33′) Queensy Menig, 0-3 (42′) Jesse Bosch, 1-3 (59′) Miguel Araujo, 1-4 (63′) Vaclav Cerny