Gigantische Barcelona-blunder met Luis Suárez

Foto: Gigantische Barcelona-blunder met Luis Suárez

FC Barcelona liet Luis Suárez in de zomer gratis en voor niets naar Atlético Madrid transfereren, maar daar zullen de Catalanen inmiddels toch wel spijt van hebben? De Uruguayaan staat bij zijn nieuwe club al weer op negen competitiegoals in twaalf wedstrijden…

Het Algemeen Dagblad analyseert dan ook op zaterdagochtend: “De vergelijkingen met de aanvallers van Barcelona zijn pijnlijk. In zijn eentje heeft Suárez tot nu toe meer doelpunten gemaakt dan Antoine Griezmann (3), Ousmane Dembélé (2) en Martin Braithwaite (3) samen. Barça heeft vooral enorm veel kansen nodig om tot scoren te komen, waardoor Koeman nog altijd om een centrumspits blijft vragen, het liefst Memphis Depay. Maar gezien het gebrek aan financiële middelen en vanwege de bestuurscrisis lijkt een aankoop voorlopig niet mogelijk.”

De krant vervolgt: “Suárez heeft de rouwperiode vanwege zijn traumatische vertrek inmiddels allang afgesloten. Hij voelt zich op zijn gemak in het systeem van trainer Diego Simeone, al is er ook enige kritiek. Want waar hij scherp en dodelijk is in het strafschopgebied, heeft hij duidelijk moeite wanneer Atlético verder van het doel speelt. In de grote ruimte is Suárez trager geworden, hij lijkt ook iets zwaarder. Maar zijn doelpunten zijn goud waard en concurrent Diego Costa is niet voor niets deze winter bij Atlético vertrokken.”

Coach Ronald Koeman van Barça vertelde een paar dagen geleden nog over Suárez: “Ik heb altijd zijn kwaliteiten benadrukt en hij werkte goed en hard. Maar ik heb al eerder gezegd dat het een beslissing van de club was om hem te laten gaan.”

Blunder?

  • Ja
  • Nee
434+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie