Bayern München loopt averij op na bliksemstart

Bayern München heeft een dreun geïncasseerd in de tweede wedstrijd van 2021. Waar de grootmacht vorige week nog een 0-2 achterstand om wist te buigen in een 5-2 zege op FSV Mainz, daar ging het tegen Borussia Mönchengladbach op soortgelijke wijze fout: 3-2.

Na een klein half uur spelen leek er niets aan de hand voor Bayern München. Robert Lewandowski maakte na twintig minuten spelen de 0-1 door een strafschop te benutten na een handsbal van Florian Neuhaus. Kort daarna maakte Leon Goretzka met een overtuigend schot zelfs al de tweede voor de bezoekers.

Er leek zich een dramatische avond af te tekenen voor Gladbach, maar halverwege stond het alweer gelijk. Jonas Hofmann zorgde voor de aansluitingstreffer door doelman Manuel Neuer te passeren en even later herhaalde hij dat kunstje, al had hij daar wel de hulp van de VAR bij nodig.

De dubbelslag van Hofmann had een negatieve impact op de bezoekers uit München. Vier minuten na rust schoot Neuhaus, die nog een ongelukkige rol had voorafgaand aan de openingstreffer, op schitterende wijze de 3-2 tegen de touwen. Bayern riskeert daardoor de koppositie kwijt te raken aan RB Leipzig, dat dan wel moet winnen van Borussia Dortmund.

Scoreverloop: 0-1 (20′) Robert Lewandowski, 0-2 (26′) Leon Goretzka, 1-2 (36′) Jonas Hofmann, 2-2 (45′) Jonas Hofmann, 3-2 (49′) Florian Neuhaus

Gaat Bayern opnieuw landskampioen worden?