Memphis goud waard voor Lyon, meteen puntenverlies Pochettino

Memphis Depay heeft zijn waarde voor Olympique Lyon andermaal bewezen. De Oranje-international was op dreef tegen RC Lens met twee doelpunten. Bij Paris Saint-Germain was men minder vrolijk: bij het debuut van Mauricio Pochettino werd er direct puntenverlies geleden.

Olympique Lyon – RC Lens

Koploper Lyon steekt in een goede vorm en zette die woensdagavond voort. Tegen Lens brak Memphis na 39 minuten de ban. Net na rust werd de marge verdubbeld door een eigen treffer van Steven Fortès, Tijd voor Memphis en de zijnen om de definitieve nekslag te geven aan de tegenstander. In de 52e minuut zorgde de aanvaller voor de 3-0. Lens leek dood en begraven, maar zette toch nog een comeback in. Florian Sotoca deed iets terug, waarna Cheick Doucouré nog de 3-2 maakte. De drie punten gingen echter alsnog naar L’OL.

Saint-Étienne – Paris Saint-Germain

Rond de jaarwisseling had PSG Thomas Tuchel vervangen door Mauricio Pochettino. De debuterende Argentijnse coach had Xavi Simons in de selectie opgenomen, maar het 17-jarige talent kreeg geen speeltijd. MItchell Bakker kreeg die wel en mocht negentig minuten blijven staan. De start van de Parijzenaars was matig te noemen: in de 19e minuut kwam het op achterstand via Romain Hamouma. Drie minuten later werd de gelijkmaker geproduceerd door Moise Kean. De grootmacht kon vervolgens niet doordrukken en bleef steken op 1-1.

Hierdoor loopt Lyon twee punten uit en is het verschil met PSG nu drie. Dat geldt ook voor Lille, dat verrassend onderuit ging tegen Angers.