Ouderwetse Messi-show loodst Barça langs Bilbao

FC Barcelona heeft een belangrijke overwinning geboekt in LaLiga. De ploeg van Ronald Koeman draaide een achterstand om tegen Athletic de Bilbao, aan de hand van een geïnspireerde Lionel Messi.

Barça moest het duel in Bilbao afsluiten om nog enige aansluiting met de top te houden. Met Frenkie de Jong en Sergiño Dest in de basis was de start tegen het traditioneel lastig Athletic desastreus. De Amerikaanse rechtervleugelverdediger leed in de derde minuut diep op de helft van de tegenstander balverlies, waarna de thuisploeg er gevaarlijk uit counterde. Iñaki Williams werd met een diepe bal weggestuurd en bleef na een kap koel voor de goal van Marc-André ter Stegen:1-0. Barça leek wakker geschud en reageerde binnen tien minuten. Bij deze treffer had De Jong een groot aandeel. Een te harde voorzet kon hij nog net binnen houden en kopte de bal over doelman Unai Simón heen. Pedri kan van dichtbij voor een leeg doel intikken.

Nog voor rust volgde een technisch hoogstandje, waardoor Barcelona de zaken weer goed op de rit had. Messi vond Pedri in het centrum, de talentvolle middenvelder hakte terug naar de inlopende Argentijn die in de korte hoek kon scoren. In het enerverende duel had Williams na rust een grote mogelijkheid op de 2-2, maar faalde. Messi vond wederom het doel, dit keer op aangeven van De Jong, maar stond daarbij in buitenspelpositie waardoor het feest niet doorging. De superster oogde geïnspireerd en raakte vervolgens nog paal en lat. Op aangeven van Griezmann besliste hij even later het duel: 1-3.

In de slotfase deed Bilbao nog iets terug via Iker Muniain, maar die treffer kwam te laat om nog op jacht naar de gelijkmaker te gaan. Zo ging Barça aan de haal met drie punten en stijgt het naar de derde plaats. De achterstand op Real Madrid bedraagt nu vijf punten en die op Atlético Madrid acht punten. Daarnaast heeft de koploper ook nog twee inhaalwedstrijden tegoed.

Scoreverloop: (3′) Williams 1-0 (14′) Pedri 1-1 (38′) Messi 1-2 (62′) Messi 1-3 (90′) Muniain