Ajax vreest groot Quincy Promes-probleem

Foto: Ajax vreest groot Quincy Promes-probleem

Quincy Promes werd een tijdje geleden van zijn bed gelicht door de Amsterdamse politie vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een steekpartij. De aanvaller werd vrijgelaten en maakt momenteel weer onderdeel uit van de selectie van Ajax, maar de zorgen zijn nog niet weg.

Die hangen als een donderwolk boven de Johan Cruijff ArenA, weet ook oefenmeester Erik ten Hag. Hij zegt in een interview met Voetbal International: “Als straks blijkt – maar dat is zuiver hypothetisch gesteld – dat Quincy Promes schuldig is, dan hebben we een probleem en een andere discussie. Dan heb je het dus over liegen en is de vertrouwensrelatie geschaad. Maar als ik hem nu niet vertrouw, dan staat de relatie al op scherp. Als Quincy tegen mij zegt dat hij onschuldig is, dan vertrouw ik hem. We hebben elkaar wel gesproken over wat er is gebeurd. Ik heb heel veel aannames en onjuistheden gehoord. Het ligt bij justitie. Laten we het onderzoek afwachten. Tot die tijd is Quincy onschuldig.”

Ten Hag stelt voorop: “Als trainer probeer je de spelers veel aandacht te geven. Dat kan de ene keer met een luisterend oor, dan met een correctie en dan weer met een knuffel. Het is het geheel. Een voetballer moet goed in zijn vel zitten om goed te presteren. Dus je wil vooral dat spelers gelukkig zijn. En ja, je komt ook problemen tegen. Maar waar ik in geloof, is vertrouwen.”

Misdaadjournalist John van den Heuvel zei onlangs nog dat er drie getuigen zijn die bevestigen dat Promes zijn neef in zijn been heeft gestoken. Zelf houdt de buitenspeler zijn onschuld vol.

Wat vind jij van de opstelling van Ten Hag?

  • Goed
  • Niet best…
1681+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie