Ten Hag over toekomst: “Geen enkele reden”

Foto: Ten Hag over toekomst: “Geen enkele reden”

Erik ten Hag wordt elk jaar weer in verband gebracht met een aantal clubs, zoals bijvoorbeeld het Duitse Borussia Dortmund, maar zit voorlopig goed bij Ajax in de Johan Cruijff ArenA. De trainer houdt zich in ieder geval niet bezig met een vertrek.

In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt hij: “Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat ik na dit seizoen niet bij Ajax blijf. Ik heb na dit seizoen nog een contract voor een jaar. We zijn aan het bouwen aan een nieuw team, dat hopelijk volgend seizoen in de Champions League verder kan komen.”

Ten Hag is onder de indruk van het talent op De Toekomst: “We hebben een groep heel jonge spelers, die we steeds meer laten ruiken aan het eerste elftal en die steeds beter worden. Dan heb ik het over talenten als Devyne Rensch, Jurriën Timber, Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor en Brian Brobbey. Daarnaast zie je de potentie van nieuwelingen als Antony en Kudus. En denk daarbij ook aan de ervaren spelers: Blind, Tadic en Klaassen. Dat geeft bij elkaar weer een mooi geraamte voor de toekomst. Daar ben ik mee bezig, elke dag opnieuw, en niet met mijn eigen toekomst. Sowieso heb ik nog nooit een pad uitgestippeld of vooraf gedacht aan mijn eigen toekomst.”

En daarom is het onzin om aan een breuk te denken: “Het kan dat Ajax op een gegeven moment de conclusie trekt of dat er een mooi project op mijn pad komt. Maar dan heb ik het sowieso over de uitdaging en niet over het geld. Het gaat om de filosofie, de strategie en de mensen. De mogelijkheid de doelen te bereiken die je samen stelt. Nogmaals: ik ben bij Ajax gelukkig. En ik wil hier het maximale halen uit de middelen waarmee ik moet werken. Elke dag opnieuw.”

Moet hij blijven?

  • Ja
  • Nee
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie