Corona-dieptepunt in Premier League: schrikbarende cijfers

Foto: Corona-dieptepunt in Premier League: schrikbarende cijfers

In Nederland woedt het coronavirus nog altijd, maar in Engeland is de status nóg zorgwekkender. Ook binnen de figuurlijke Premier League-muren houdt de pandemie flink huis.

In de week van 28 december 2020 tot 3 januari 2021 is er zelfs een recordaantal besmettingen geconstateerd bij spelers die uitkomen op het hoogste niveau van Engeland. Dat bevestigt de voetbalbond dinsdag. Het gaat om achttien positieve tests bij spelers in zeven dagen tijd.

Hoewel dat aantal gigantisch veel hoger is dan in de voorgaande maanden, komt het niet als een grote verrassingen. Er werden namelijk al meerdere wedstrijden afgelast omdat er té veel besmette spelers bij clubs waren; vooral bij Manchester City en Fulham. Dat komt ook deels doordat veel spelers wel erg veel moeite hebben met het naleven van de regels. Zo gingen onder meer Benjamin Mendy (Man City), Sergio Reguillon, Giovanni Lo Celso, Erik Lamela (Tottenham Hotspur) en Manuel Lanzini (West Ham United) al de fout in met ‘coronafeestjes’ of een veel te hoog aantal gasten bij kerstdiners.

Gisteren kondigde premier Boris Johnson al een nieuwe lockdown aan; die gaat tot februari duren. Belangrijkste zorg is de komst van een ‘nieuw’ coronavirus; de zogenoemde Britse variant, die nog veel besmettelijker is en ook jonge kinderen flink ziek kan maken.

Denk jij dat de Premier League nog helemaal stopgezet gaat worden in de komende tijd?

  • Ja, dat vrees ik wel..
  • Nee, dat denk ik niet
319+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie