Bizarre corona-actie Ajax én Feyenoord

Foto: Bizarre corona-actie Ajax én Feyenoord

Ondanks het dwingende advies van de overheid om niet te reizen hebben Ajax en Feyenoord Lisandro Martínez en Marcos Senesi naar Argentinië laten gaan met de feestdagen. En de twee verdedigers gingen vervolgens niet in quarantaine…

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag: “Buitenlandse spelers konden tijdens de korte winterstop niet naar hun geboorteland reizen. Tenminste, niet als hun club wilde voorkomen dat ze de eerste twee wedstrijden van 2021 niet inzetbaar zouden zijn, omdat ze volgens de regels van het RIVM in thuisquarantaine moeten na terugkomst. Dat was vlak voor de kerst de vrij duidelijke strekking in het Nederlandse betaalde voetbal.”

De krant weet echter: “Maar de afgelopen week bleek dat die regels niet door iedereen op dezelfde manier zijn geïnterpreteerd. Feyenoord-verdediger Marcos Senesi plaatste op zijn Instagramaccount een familiefoto, gemaakt in Argentinië. En Ajacied Lisandro Martínez, landgenoot van Senesi, liet zich eveneens fotograferen in zijn thuisland.”

Edwin Goedhart, medisch manager bij de KNVB, reageert: “We hebben een uitzonderingspositie gekregen om te reizen voor wedstrijden. Maar het is niet de bedoeling dat een topsporter nu kan zeggen: we kunnen alles doen. De uitzonderingspositie geldt alleen voor wedstrijden, niet voor privéreizen.” Hij wijst naar de regels van het RIVM, en die zijn duidelijk: “Reist u (terug) naar Nederland uit een land of gebied met een oranje reisadvies door veel coronabesmettingen? Dan blijft u 10 dagen thuis als u weer in Nederland bent.”

Moeten Senesi en Martínez alsnog in quarantaine?

  • Ja
  • Nee
1164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie