Bayern wint ruim na 0-2 achterstand, Milan wint ook

Bayern München heeft zondagavond veerkracht getoond in de Duitse Bundesliga. ‘Der Rekordmeister’ wist een 0-2 achterstand om te buigen in een 5-2 overwinning.

Met Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius in de basis wist Mainz een uitstekende eerste helft af te werken. De bezoekers stonden in defensief opzicht weinig toe en waren aan de andere kant levensgevaarlijk. Daardoor stond er halverwege een 0-2 stand op het scorebord in de Allianz ArenA. Jonathan Burkardt maakte de 0-1 door één op één met doelman Manuel Neuer koel te blijven, waar de nummer één van Duitsland ook op de inzet van Alexander Hack niets in te brengen had.

Bayern werd voor rust maar zelden gevaarlijk, maar in de tweede helft begon het opeens te lopen bij de formatie van Hansi Flick. In no-time wist de grootmacht de achterstand weg te werken. Joshua Kimmich kopte van korte afstand de 1-2 tegen de touwen en tien minuten na rust schoot Leroy Sané à la Arjen Robben de gelijkmaker binnen. Het was aan de VAR te danken dat Mainz niet meteen ook de 3-2 om de oren kreeg, want de treffer van Leandro Barreiro werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Voor Mainz was er echter geen houden meer aan. Kort na de afgekeurde goal wist het nog een paar schoten onschadelijk te maken, maar uiteindelijk viel de 3-2 alsnog vanuit een hoekschop. Niklas Süle schoot de derde Bayern-treffer tegen de touwen. Een dubbelslag van topschutter Robert Lewandowski, waaronder een strafschop, maakte het feest in München compleet.

Serie A: AC Milan maakt geen fout

In de Italiaanse Serie A kwam de koploper gelijktijdig ook in actie. AC Milan maakte op bezoek bij middenmoter Benevento geen fout: 0-2. Franck Kessié zorgde vanaf elf meter voor de openingstreffer, waar Rafael Leão de voorsprong verdubbelde.

AC Milan had ondanks deze driepunter zeker geen makkelijke avond. Sandro Tonali kreeg op VAR-advies de rode kaart namens de club uit Milaan en bij een 0-2 stand liet Gianluca Caprari nog een strafschop onbenut namens de thuisclub.