OFFICIEEL: PSG stelt Pochettinio aan als nieuwe trainer

Foto: OFFICIEEL: PSG stelt Pochettinio aan als nieuwe trainer

Thomas Tuchel werd eind 2020 de laan uitgestuurd bij Paris Saint-Germain en sindsdien werden al heel wat namen genoemd als zijn mogelijke opvolger. Nu lijkt een deal met Mauricio Pochettino wel eens heel dichtbij te kunnen zijn. 

Volgens de Franse sportkrant L’Equipe zal PSG Pochettino zaterdag voorstellen als nieuwe hoofdcoach. De Argentijn zou vrijdag geland zijn in Parijs om de deal dan vandaag af te ronden met de Parijzenaars. Zondag zou hij de spelersgroep ontmoeten en zijn eerste training leiden. 

Pochettino was als coach eerder aan de slag bij Espanyol, Southampton en Tottenham Hotspur. Met die laatste club raakte hij tot in de finale van de Champions League, waarin verloren werd van Liverpool. Bij PSG moet hij de beker met de grote oren naar de Franse hoofdstad halen, een droom die de rijke eigenaars al lang koesteren. De eerste wedstrijd van Pochettino zou woensdag zijn, in en tegen Saint-Etiennne.

Update 16.15u

Paris Saint-Germain stuurde vlak voor kerst Thomas Tuchel de laan uit, ondanks dat PSG nog maar net met 4-0 had gewonnen van Strasbourg. De resultaten van de Fransen vallen dit seizoen echter relatief tegen, met voorlopig slechts een derde plaats in de Ligue 1. Meteen werd duidelijk dat Mauricio Pochettino in pole position lag om de nieuwe trainer te worden. 

De langverwachte overgang is nu ook eindelijk helemaal rond, want PSG heeft via zijn officiële kanalen de komst van Pochettino bevestigd. De Argentijn tekende een contrac tot 2022. Hij gaat zo weer aan de slag na iets meer dan een jaar zonder job, nadat hij in november 2019 ontslagen werd bij Tottenham. Eerder coachte Pochettino ook al Espanyol en Southampton.

Gaat PSG de Champions League winnen onder Pochettino?

  • Ja
  • Nee
99+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie