Dit worden de grootste Eredivisie-verrassingen van 2021

Foto: Dit worden de grootste Eredivisie-verrassingen van 2021

Jordan Teze, Lassina Traoré en Orkun Kökçü: de Eredivisie zat in 2020 weer vol met bovengedreven toptalenten. Daarnaast bewezen ervaren spelers als Davy Klaassen zich opnieuw op het Nederlandse toneel. Ook dit kalenderjaar zal de vaderlandse competitie weer een podium bieden voor spelers die het in de toekomst willen maken. Welke voetballers gaan ons in 2021 verrassen en moeten we dus in de gaten houden? 



Perr Schuurs



Lang moest hij erop wachten, maar afgelopen jaar kreeg Perr Schuurs eindelijk de kans in Ajax 1. Als vervanger van Joël Veltman had de centrale verdediger het vooral in de topwedstrijden lastig en was hij in de media regelmatig de kop van jut. Desondanks bewees Schuurs onder meer tegen Liverpool dat hij zijn mannetje kan staan en daarom de tijd nodig heeft om zichzelf te ontwikkelen. Met de Europa League-wedstrijden in het vooruitzicht heeft Schuurs direct de kans om zichzelf te bewijzen en Erik ten Hag in die duels te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Marco van Ginkel



Maar liefst anderhalf jaar geleden speelde Marco van Ginkel zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal. Lang was dan ook onzekerheid over zijn terugkeer, maar dit jaar lijkt het weer klaar te zijn om bij de wedstrijdselectie van PSV aan te sluiten. De middenvelder toonde in zijn eerdere periodes bij de Eindhovenaren al aan met zijn kwaliteiten een uitstekende aanvulling te zijn op het collectief en dat zal Roger Schmidt eveneens weten. De Nederlander zal daarom alles in het werk stellen om bij zijn rentree indruk te maken en zo Chelsea te laten zien dat hij er nog altijd is.


Mark Diemers



Deze zomer leek het erop dat Mark Diemers naar FC Groningen zou verkassen, maar een paar weken later tekende hij plotseling in de Kuip. Na een veelbelovend begin was de middenvelder het even kwijt bij zijn nieuwe club en belandde hij zelfs op de bank. De 27-jarige Leeuwardenaar heeft echter voldoende in zijn mars om, zeker in de Eredivisie, van waarde te zijn voor het Feyenoord. Aangezien hij inmiddels een half jaar kon wennen aan het nieuwe niveau, moet 2021 voor Diemers hét jaar worden waarin hij definitief basisspeler van Feyenoord 1 is.

Christian Conteh



Feyenoord verraste deze zomer door Christian Conteh naar Rotterdam te halen. De jonge aanvaller van Sankt Pauli maakte in 2019 nog zijn debuut voor de Duitse club, maar door een hardnekkige hamstringblessure lukte het hem niet om definitief door te breken. Feyenoord zag het echter nog steeds in hem zitten en besloot hem te kopen. Bij zijn nieuwe werkgever bleek hij eveneens niet in staat om blessurevrij te blijven: uitsluitend in oktober tegen RKC Waalwijk maakte hij minuten. Het jaar 2021 kan dan ook niet anders dan beter gaan.

Kenneth Taylor



Het lukte Ten Hag lange tijd niet om het vertrek van Frenkie de Jong op te vangen, maar met Ryan Gravenberch en Davy Klaassen heeft hij eindelijk de ideale mix gevonden. De twee controlerende middenvelders hebben echter geen moment om te verslappen, want de concurrenten dienen zich al aan. Zo maakte Kenneth Taylor in december zijn debuut voor het eerste elftal en presteerde hij uitstekend. Met zijn technische kwaliteiten en tactische inzicht geeft hij Ten Hag een extra keuze op het middenveld, wat de trainer met het drukke programma in het vooruitzicht goed uitkomt.


Maxim Gullit



Owen Wijndal maakte afgelopen jaar weer een uitstekende indruk bij AZ en veroverde zelfs een basisplaats in het Nederlands elftal. Het ligt dan ook voor de hand dat hij deze zomer een stap maakt naar een grotere club. Met die transfer komt een kans vrij voor Maxim Gullit, die afgelopen seizoen indruk maakte bij Jong AZ. De zoon van Ruud Gullit stoomde in de Keuken Kampioen Divisie aan de linkerkant van de verdediging veelvuldig op en zette zo veel assists op zijn naam. Daarmee lijkt hij dit kalenderjaar helemaal klaar voor het grote werk.



Joël Piroe



PSV haalde in de zomer van 2014 Joël Piroe weg uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De centrumspits ontwikkelde zich goed en ging afgelopen seizoen op huurbasis naar Sparta Rotterdam. Inmiddels is Piroe weer terug en maakte hij in december zelfs zijn basisdebuut in de hoofdmacht van PSV. De aanvaller was goud waard voor zijn club. Tegen sc Heerenveen maakte hij in de blessuretijd van de tweede helft de gelijkmaker en tegen Omonia Nicosia in de Europa League scoorde hij in de slotfase van de wedstrijd zelfs twee keer. Dat belooft veel voor 2021.

Danilo Pereira da Silva



Bij Ajax had Danilo Pereira da Silva vele concurrenten, waardoor de centrumspits besloot om op huurbasis naar FC Twente te verkassen. In Enschede bloeide de Braziliaanse speler helemaal op en lukte het hem om een basisplaats in de punt van de aanval te bemachtigen. Zelfs zijn eigen trainer Ron Jans kon echter niet vermoeden dat hij in de winterstop bovenaan de topscorerslijst zou staan met 11 treffers. Het kan dan ook niet anders dan dat Danilo deze zomer terugkeert naar Amsterdam en in de voorbereiding de kans krijgt om zijn concurrenten dan wél te verslaan.


Brian Brobbey



Danilo kan echter zijn borst natmaken, want in Amsterdam lopen meer spitsen die hard werken om in Ajax 1 te komen. Naast de Braziliaan strijden Traoré én Brian Brobbey namelijk eveneens voor een vaste plaats. Waar de Burkinees voorlopig de voorkeur krijgt van Ten Hag, komt Brobbey ook steeds vaker in aanmerking voor een basisplaats. Zijn Champions League-optreden tegen Atalanta Bergamo was al veelbelovend en die vorm wil hij in 2021 ongetwijfeld voortzetten. De grote winnaar is daarmee Ajax, want met zoveel concurrentie kan de club alleen maar groeien.

Eljero Elia



Met veel aandacht kondigde FC Utrecht in de zomer van 2020 de komst van Eljero Elia aan. De buitenspeler moest de Domstedelingen dit seizoen naar een hoger niveau brengen, maar daarin slaagde Elia allerminst. In totaal veroverde hij vijf basisplaatsen en was hij achtmaal invaller. Met twee goals en geen assists zal Elia niet tevreden zijn over de eerste seizoenshelft. De Oranje-international bewees in het verleden echter al dat hij een vechter is, waardoor hij zonder twijfel dit kalenderjaar alsnog de pannen van het dak gaat spelen.

Welke club wordt kampioen van Nederland?

  • Ajax
  • PSV
  • Feyenoord
  • AZ
  • Een andere club
1267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
112+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
258+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
84+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
25+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
759+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
83+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
283+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
593+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
338+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
476+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
149+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
108+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
485+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
327+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
244+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
592+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
72+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
99+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
40+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
117+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie