Deze 10 spelers zijn ideale versterkingen voor Feyenoord

Foto: Deze 10 spelers zijn ideale versterkingen voor Feyenoord

Feyenoord beschikt dit seizoen bepaald niet over een kwalitatief brede selectie, maar daar kan in het kalenderjaar 2021 zomaar eens verandering in komen. Het bestuur is naar verluidt druk in onderhandeling met enkele investeerders die ervoor moeten zorgen dat Feyenoord weer kan concurreren met rivalen PSV en Ajax. Maar welke spelers zouden de club kunnen versterken? Wij zetten 10 ideale versterkingen op rij.

Oussama Tannane: 2,5 miljoen euro



Het grootste probleem bij Feyenoord is dat de club veel creativiteit op het veld mist. Uitsluitend Steven Berghuis, die Nederland deze zomer lijkt te verlaten, zorgt dit seizoen voor verrassingen, waardoor tegenstanders zich eenvoudig kunnen prepareren. Mogelijk kan het binnenhalen van Oussama Tannane voor een verandering zorgen. De aanvallende middenvelder maakt een ijzersterk jaar door bij Vitesse en is met zijn 26-jarige leeftijd op de toppen van zijn kunnen. Tannane staat echter eveneens bekend als een lastige jongen, wat een transfer nog wel eens in de weg kan zitten.

Gyrano Kerk: 6,5 miljoen euro



Gedurende het seizoen 2019/2020 was Gyrano Kerk goed voor tien goals en zeven assists in 24 wedstrijden, waarmee hij zich in de kijker speelde van buitenlandse clubs. De aanvaller leek deze zomer over te stappen naar Italië, maar op het laatste moment zag hij die transfer aan zich voorbij gaan. Dit voetbaljaar maakt Kerk wederom indruk met zijn enorme snelheid en fysieke kracht, wat Feyenoord goed kan gebruiken in de tegenaanval. De Rotterdamse club is voor Kerk een ideale tussenstap voor een mooie transfer naar het buitenland.


Mimoun Mahi: 2,4 miljoen euro



Het bestuur van Feyenoord haalde deze zomer Brian Linssen naar de Kuip, maar de buitenspeler maakte nog geen grootse indruk. De Rotterdammers kunnen aan de zijkanten van de aanval dan ook nog wat kwaliteit gebruiken. Het binnenhalen van Mimoun Mahi lijkt daarvoor een ideale optie. Mahi keerde in de zomer terug naar Nederland om voor FC Utrecht te spelen. De 26-jarige Hagenees kan rekenen op veel speelminuten en toonde daarnaast aan in staat te zijn een doelpunt te maken: in negen basisplaatsen en een invalbeurt maakte hij vier goals.

Henk Veerman: 800.000 euro



Dick Advocaat is allerminst tevreden met de optredens van Nicolai Jörgensen, die voor weinig treffers zorgt en niet meedoet met het Rotterdamse spel. Feyenoord lijkt daarom snel op zoek te gaan naar een centrumspits die de bal bij zich kan houden, sterk is in de duels en een doelpunt kan maken. Het zou niet vreemd zijn als de club dan terechtkomt bij Henk Veerman. De lange spits keerde deze zomer terug naar sc Heerenveen, waarbij hij al goed was voor negen doelpunten in 14 wedstrijden. De 29-jarige Veerman lijkt de ideale versterking voor komende zomer.

Graziano Pellè: transfervrij



Heel Rotterdam zal echter hopen op een terugkeer van een andere centrumspits: Graziano Pellè. De Italiaan kwam in 2012 naar de Kuip en groeide al snel uit tot publiekslieveling. Hij was in twee seizoenen in Rotterdamse dienst goed voor meer dan 50 doelpunten, waarmee hij een transfer naar Southampton verdiende waar Ronald Koeman destijds trainer was. Vervolgens transfereerde hij naar Shandong Luneng Taishan waar hij alweer een aantal seizoenen speelt. In januari is de 35-jarige aanvaller transfervrij en ligt de weg naar de Kuip open.


Ruud Vormer: 4,3 miljoen euro



Een andere oud-Feyenoorder die het goed doet in het buitenland is Ruud Vormer. De middenvelder was in de twee seizoenen die hij in de Kuip speelde nooit een grote speler, maar na zijn transfer naar Club Brugge veranderde dat. De Nederlander begon zich te ontwikkelen tot leider van zijn team en dwong zelfs voor even een plek bij het Nederlands elftal af. Mogelijk kan Feyenoord de 32-jarige Vormer verleiden voor een terugkeer naar de havenstad, zodat hij samen met Leroy Fer voor de nodige balans op het middenveld kan zorgen.

Tonny Vilhena: 11 miljoen euro



Sinds het vertrek van Tonny Vilhena heeft Feyenoord overduidelijk kwaliteit ingeleverd. De controlerende middenvelder had veel creativiteit in huis en ging bovendien altijd voorop in de strijd als het ging om het doorjagen op de tegenstander. Vilhena doet het inmiddels uitstekend bij zijn nieuwe club FK Krasnodar, waarmee hij dit seizoen zelfs in de poulefase van de Champions League uitkwam en na de zomer in de Europa League speelt. Met de grootse plannen in het vooruitzicht kan het bestuur van Feyenoord hem mogelijk alsnog verleiden tot een terugkeer.

Joey Veerman: 6 miljoen euro



Voor meer voetballend vermogen op het middenveld kan Feyenoord eveneens aankloppen bij sc Heerenveen. De Friezen beschikken voor het tweede seizoen op een rij over Joey Veerman, die samen met achternaamgenoot Henk Veerman een uitstekende tandem vormt. De 22-jarige Volendammer lijkt dan ook klaar voor een stap hogerop, waarbij een paar seizoenen bij Feyenoord een ideale oplossing lijkt. Feyenoord moet minimaal 6 miljoen euro op tafel leggen, maar naar verwachting kan de club dat over een paar jaar dubbel en dwars terugverdienen.


Joshua Zirkzee: 9 miljoen euro



In de zoektocht naar een ideale centrumspits kan Feyenoord eveneens kiezen voor de langere termijn en Joshua Zirkzee binnenhalen. Zirkzee vertrok drieënhalf jaar geleden uit de jeugdopleiding van Feyenoord om bij Bayern München aan te sluiten. De aanvaller doet het daar uitstekend en had al meerdere basisplaatsen in het eerste elftal, maar een vaste waarde lijkt Zirkzee voorlopig niet te worden. Een terugkeer bij Feyenoord kan eventueel uitkomst bieden. Door het een aantal seizoenen sterk te doen in de Kuip, zullen meerdere buitenlandse topclubs hem graag in huis willen halen. 

Tahith Chong: 6,3 miljoen euro



Ook Tahith Chong verliet Feyenoord als tiener voor een buitenlandse topclub. De buitenspeler vertrok niet naar Bayern München: Manchester United trok hem aan. Chong mocht verschillende keren aantreden in het eerste elftal, maar dwong nooit een vaste basisplaats af. Dit seizoen speelt hij voor Werder Bremen, maar komende zomer keert hij weer terug naar Engeland. Mogelijk kan Feyenoord hem dan verleiden om zich bij de Rotterdammers verder te ontwikkelen. Chong heeft een marktwaarde van 6,3 miljoen euro, een bedrag dat waarschijnlijk hoger uitvalt.

Maakt Feyenoord dit seizoen kans op het kampioenschap?

  • Ja, de selectie is goed genoeg
  • Nee, dat redt de ploeg van Dick Advocaat niet
1952+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:31
0+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
24+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
40+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
83+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
164+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
132+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
493+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2023+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
765+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
180+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
78+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
118+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
635+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
148+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
682+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
863+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
501+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
54+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
174+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie