TRANSFERUURTJE: Ajax biedt miljoenen, Koeman-drama

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax biedt miljoenen, Koeman-drama

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.


Nederland:

Gaat Ajax écht proberen om Brenner Souza da Silva in de winterstop los te weken bij São Paulo? Het lijkt er wel op, want volgens journalist Nicolò Schira (voorheen werkzaam bij La Gazzetta dello Sport) wordt er onderhandeld over een transfer. De Italiaan weet dat de Amsterdammers een officieel bod uitgebracht hebben op hun doelwit van 10 miljoen euro plus bonussen. Daar zou São Paulo geen genoegen mee nemen, want de voormalige werkgever van David Neres en Antony wil een hoger startbedrag verdienen… Schira stelt dat de onderhandelingen zich in een ‘vergevorderd’ stadium bevinden en dat nieuws komt aan in Brazilië. Op het sociale medium Twitter wordt de journalist voor rotte vis uitgemaakt door een horde boze Brazilianen, die van ganser harte hopen dat Brenner in São Paulo blijft.

Zoals elke Nederlandse club wordt ook PSV keihard geraakt door de coronacrisis. De Eindhovenaren hebben een drama weten af te wenden, maar algemeen directeur Toon Gerbrands onthult al wel dat er spelers verkocht moeten worden in de aankomende zomer. In gesprek met Voetbal International zegt hij: “Ik heb ooit geroepen dat PSV zonder supporters en sponsors dertig miljoen ging mislopen. Daarvan hebben we al een behoorlijk deel ingelopen, omdat we ze niet allemaal hoeven te compenseren. Maar dan nog: als we uit de rode cijfers willen blijven, moeten we in de zomer spelers verkopen.” Spelers die hiervoor in aanmerking komen zijn onder meer Philipp Max, Denzel Dumfries, Mohamed Ihattaren en Donyell Malen. De laatstgenoemde werd onlangs al in verband gebracht met een mooie transfer naar Borussia Dortmund, dat alvast op zoek is naar een vervanger voor Jadon Sancho, die erg populair is op de markt. Naar verluidt moet Malen een clubrecord opleveren (50 miljoen euro), waarmee men in het Philips Stadion in één klap uit de brand zou zijn.FC Groningen is dicht bij de komst van een nieuwe keeper, zo weet Voetbal International te vertellen op de woensdagmorgen. Het is de bedoeling dat Per Kristian Bratveit in de winterstop overkomt van Djungardens IF. Het betreft een international van Noorwegen. Het blad onthult: “Per Kristian Bratveit is op weg naar FC Groningen. De doelman van Djurgardens wordt door de noorderlingen voor de rest van het seizoen gehuurd. De verwachting is dat Bratveit vandaag (woensdag) al in Nederland arriveert. Indien de laatste formaliteiten en medische keuring geen problemen opleveren, zal de transfer worden rondgemaakt.” Volgens VI speelt Groningen met de komst van Bratveit in op het naderende vertrek van Sergio Padt, die over een aflopend contract beschikt in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Buitenland:

Oefenmeester Ronald Koeman krijgt het maar niet op de rit bij FC Barcelona. Gisteren leden de Catalanen nieuw puntenverlies (1-1 tegen Eibar) en volgens de Spaanse roddelmedia is het een publiek geheim in het Camp Nou-stadion dat de Zaandammer eigenlijk geen toekomst heeft in Catalonië. Barça zou namelijk een behoorlijk gemeen spelletje spelen met zijn coach. Die zou enkel en alleen aangesteld zijn om als kop van Jut te fungeren, een zondebok die de schuld in de schoenen geschoven krijgt van een tussenjaar. Eind januari worden er presidentsverkiezingen gehouden bij de grootmacht en vrijwel alle kandidaten zouden van plan zijn om Koeman te ontslaan. In de aankomende zomer moet Xavi (op dit moment nog werkzaam bij Al Sadd) voor een frisse start zorgen, gesterkt door een zak met geld die dan opeens wél beschikbaar komt. Omdat er niet zo heel veel mogelijkheden zijn én omdat er na de verkiezingen maar weinig tijd is, mag Koeman het jaar wel afmaken in Camp Nou. Maar daarna zit zijn tijd bij zijn droomclub er toch echt op.

Borussia Dortmund werd onlangs in verband gebracht met PSV-aanvaller Donyell Malen, maar lijkt toch maar uitgekomen te zijn bij een hele andere Nederlander. Volgens BILD kan Jayden Braaf naar het Signal Iduna Park transfereren. De jeugdinternational van Oranje speelt nu nog voor Manchester City, maar daar maakt hij geen aanspraak op speelminuten bij de hoofdmacht. Voetbal International schrijft: “Jayden Braaf treedt mogelijk in de voetsporen van Jadon Sancho. De achttienjarige aanvaller van Manchester City staat in de belangstelling van Borussia Dortmund, meldt BILD. Mocht de Nederlander de overstap naar Duitsland maken, dan volgt hij Sancho. De twintigjarige Engelsman stapte in de zomer van 2017 over van City naar Dortmund en brak vervolgens door. Braaf ligt nog tot medio 2023 vast en Dortmund heeft nog geen akkoord bereikt met City, zo verzekert de Duitse krant.” The Daily Mail schreef onlangs dat er frictie was ontstaan tussen Braaf en zijn werkgever, waardoor het snel kan gaan als Dortmund op de proppen komt met het gewenste transferbedrag. De piepjonge aanvaller is wel een dure klant, want City zou 9 miljoen euro voor hem willen hebben.

Speelt er wat tussen Brenner en Ajax?

  • Denk het wel, hoor
  • Denk het niet
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:15
6+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
12+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
12+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
38+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
187+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
61+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
36+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
84+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
308+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
33+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
277+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
747+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
295+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
748+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
76+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
94+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
128+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
453+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
54+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie