Feyenoord-sponsor wilde stoppen door actie Legioen

Foto: Feyenoord-sponsor wilde stoppen door actie Legioen

Feyenoord is vaak geroemd om de beleving van de eigen achterban. Het Legioen heeft echter ook een ruw randje waar de clubleiding niet altijd even blij mee is, zo bleek eerder dit jaar uit een uitgelekt document. Algemeen directeur Mark Koevermans brengt nu nuance is.

In het beleidsplan 2018-2023 gaf Feyenoord aan af te willen van ‘het ruwe randje’. Dit zorgde voor commotie onder de fans. “Ja, er was discussie bij de fanatieke groep. ‘Koevermans wil ons allemaal weg hebben’, vonden zij”, reageert de directeur tegenover RTV Rijnmond. “Dat is niet het geval. Er staat een zin die je op meerdere manieren kan uitleggen. We zijn juiste gebaat bij een fanatiek publiek, binnen het toegestane. Ik wil zeker geen theaterpubliek.”

Koevermans praat daar ook over met supportersgroepen. Koevermans legt uit: “Bij Europese uitwedstrijden gebeuren er dingen die gewoon niet goed zijn voor het imago van Feyenoord. Ik ben zelf in Rome geweest en vorig jaar in Bern geweest. Dat schaadt gewoon echt de club. Wat mensen vaak niet weten is dat ik na de wedstrijd tegen Roma naar het hoofdkantoor van onze hoofdsponsor en een andere grotere sponsor moest. Zij wilden het contract opzeggen. Dat kost de club miljoenen. En ik moest ze echt overreden om te blijven. Er zijn ook stakeholders die om die reden niet in de club stappen.”

De Feyenoord-directeur merkte het ook dit seizoen nog na de rellen in Duisburg. “Wij konden daardoor de week erna niet tegen Leverkusen spelen. Het verstoorde zelfs de sportieve voorbereiding. Één wedstrijd minder, die ook niet op tv kwam daardoor. Het kost ons geld. En het zou echt fantastisch zijn als we daar van af komen.” Maar benadrukt Koevermans: “Er werd mij verweten dat ik de fanatieke supporter uit het stadion wil hebben. Dat er theaterpubliek moet komen, dat braaf met de handen over elkaar gaat zitten. Dat is absoluut niet wat wij willen.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
690+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie