TRANSFERUURTJE: Ajax biedt miljoenen, PSV-dubbelslag

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax biedt miljoenen, PSV-dubbelslag

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens de Braziliaanse media heeft Ajax inmiddels een officieel bod uitgebracht bij São Paulo op Brenner Souza da Silva. De Amsterdammers zouden 12 miljoen euro plus een onbekend bedrag aan bonussen overhebben voor hun doelwit. In de Johan Cruijff ArenA heeft men de beschikking over een hele hoop spitsen (Lassina Traoré, Brian Brobbey, Klaas-Jan Huntelaar), maar geen échte topper. Naar verluidt moet Brenner deze leemte dus opvullen, al is de Braziliaan nog maar twintig jaar oud en dus jong en onervaren. Overigens lijkt het er niet op dat het bod van directeur voetbalzaken Marc Overmars geaccepteerd zal worden. Julio Casares, de nieuwe president in het Estádio do Morumbi, zet volgens de laatste geluiden uit Brazilië in op een vraagprijs van 20 à 30 miljoen euro.

FC Twente-keeper Joël Drommel wordt dit seizoen geregeld in verband gebracht met een transfer naar Ajax. Het is een publiek geheim dat André Onana op een mooie stap naar het buitenland aast en vervolgens moeten de Amsterdammers natuurlijk een vervanger aantrekken. In een interview met De Gooi- en Eemlander vertelt Drommel vandaag: “Ik snap best dat ik regelmatig in verband word gebracht met Ajax. En mocht André Onana komende zomer vertrekken, sta ik daar ook zeker voor open. Ik denk dat ik met mijn kwaliteiten goed bij Ajax pas. Qua type lijk ik best op André Onana. En ik heb natuurlijk als voordeel dat ik lang én op aardig niveau gevoetbald heb.” De kersverse Oranje-reservegoalie vervolgt: “Bij Ajax ben je toch min of meer de elfde veldspeler in balbezit. Of het er ook daadwerkelijk van komt, is de vraag. Dat ligt uiteindelijk allereerst bij Ajax. Het enige wat ik kan doen, is dit volhouden. Als ik gewoon mijn ding blijf doen, komt er vanzelf wel iets moois op mijn pad.”

Oefenmeester Dick Advocaat heeft best een aardige selectie tot zijn beschikking bij Feyenoord, maar uit nood speelden de Rotterdammers in de eerste seizoenshelft vaak met Bryan Linssen in de punt van de aanval. Het gebrek aan een goede spits zorgde toch voor enige paniek in De Kuip. Het Algemeen Dagblad analyseert op dinsdagochtend: “Feyenoord zag de laatste maanden in dat er absoluut een spits bij moest komen. Nicolai Jörgensen presteerde vaak bijzonder matig en viel bovendien met regelmaat uit vanwege fysieke ongemakken. Róbert Bozeník mag dan bijna terug zijn na een botbreuk in de voet, de jonge Slowaak lijkt vooralsnog meer op een pinchhitter dan een eerste spits. En Bryan Linssen mag dan tegen Heerenveen goed hebben gespeeld en driemaal hebben gescoord, de Limburger is en blijft een noodoplossing in de punt van de aanval.” Daarom komt Lucas Pratto (River Plate) op huurbasis naar Rotterdam-Zuid: “Pratto komt uit het netwerk van Arnesen. De spits is zeer ervaren, speelde zelfs vijfmaal in de nationale ploeg van Argentinië, maar is bij River Plate een beetje op een zijspoor geraakt. Pratto probeerde het tweemaal eerder in Europa. Bij het Noorse FK Lyn in 2009 en later bij de Italiaanse club Genoa. In Zuid-Amerika kwam hij veel beter voor de dag. Hij speelde in zijn vaderland voor grote clubs als Boca Juniors, Vélez Sarsfield en River Plate. Maar ook in Brazilië bij São Paulo, Atlético Mineiro en in Chili bij Universidad Catolica.”




PSV gaat vermoedelijk niet zoveel doen op de winterse transfermarkt. Misschien dat er een vleugelverdediger naar het Philips Stadion komt, maar de echte slag moet in de eigen selectie geslagen worden: de Eindhovenaren zetten in op een dubbele contractverlenging. De Telegraaf weet op dinsdagochtend te vertellen: “PSV en Schmidt nemen zich voor geen actief wintertransferbeleid te voeren en denken bij gebrek aan perspectief hooguit mee aan de uitgaande kant. De belangrijkste winst zal zitten in behoud van sleutelspelers en de weer opgeleefde Mohamed Ihattaren. Op korte termijn hoopt de club zijn contract en dat van captain Denzel Dumfries op te waarderen en verlengen.” De krant vervolgt: “Daarover is het met Mino Raiola, zaakwaarnemer van beiden, in gesprek. Eerder werd verlengd met Jordan Teze (medio 2024) en de inmiddels potentiële international Cody Gakpo (2025). Eran Zahavi, Erick Gutierrez, Ryan Thomas, Armando Obispo en Marco van Ginkel keren bovendien terug van blessures.”

Buitenland:


FC Barcelona wil zich versterken in de winterstop, maar het is algemeen bekend dat de Catalanen met verschrikkelijke financiële problemen kampen. Er moet dus eerst wat geld verdiend worden, maar oefenmeester Ronald Koeman weet wel hoe. Voetbal International schrijft op dinsdagochtend: “SPORT heeft begrepen dat Koeman zijn selectie graag zou willen versterken met verdediger Eric García van Manchester City en aanvaller Memphis Depay van Olympique Lyon. Beide spelers met een aflopend contract stonden in de zomer ook al hoog op de verlanglijst, maar Barcelona had toen niet de financiële mogelijkheden om het duo (of zelfs één van de twee) te kunnen aantrekken.” Er moet flink geschoven worden in het Camp Nou-stadion: “Om geld vrij te maken voor winterse transfers, zouden Júnior Firpo en Samuel Umtiti verkocht kunnen worden. De twee verdedigers komen volgens SPORT niet in de plannen van Koeman voor. Ook talenten Riqui Puig en Carles Aleñá staan op de nominatie om te vertrekken, al dan niet tijdelijk. De middenvelders hoeven voor de tweede seizoenshelft niet op veel speelminuten te rekenen.”

Justin Kluivert wordt momenteel door het Italiaanse AS Roma uitgeleend aan het Duitse RB Leipzig, maar de buitenspeler heeft nog niet zo heel veel minuten gemaakt in de Bundesliga. Daarom roepen de Romeinen hem vermoedelijk terug. Vervolgens hoeft de aanvaller niet te hopen op speeltijd in het Stadio Olimpico, want daar is hij niet nodig. De Italiaanse media schrijven vandaag dat het de bedoeling is dat Kluivert opnieuw verhuurd wordt, maar dit keer aan een club waarvoor hij wél in actie komt. De nieuwe bestemming van de oud-Ajacied zou ook al bekend zijn: vooral de Premier League lonkt. Verschillende Engelse clubs zouden al aan de bel getrokken hebben bij Roma, al worden er op dinsdag geen namen bekendgemaakt.

Drommel naar Ajax?

  • Gebeurt sowieso
  • Gebeurt niet
479+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
78+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
39+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
28+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
14+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
258+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
102+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
30+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
163+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
65+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
91+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
472+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
201+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
299+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
876+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
169+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8624+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1969+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3292+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
618+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
978+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie