Deze 10 spelers zijn ideale versterkingen voor Ajax

Foto: Deze 10 spelers zijn ideale versterkingen voor Ajax

Ajax wil al jaren het Bayern München van Nederland zijn, maar dit seizoen blijkt maar weer dat de club voldoende concurrentie heeft voor het landskampioenschap. De Amsterdammers zullen in het kalenderjaar 2021 dan ook op zoek gaan naar spelers die het team direct sterker maken. Binnen- en buitenlandse media brachten Ajax de laatste weken in verband met vele spelers, maar voor wie moet Marc Overmars kiezen? Wij zetten de 10 ideale versterkingen voor Ajax op rij.

Christian Eriksen: 50 miljoen euro



Ajax herkende twaalf jaar geleden Christian Eriksen als groot talent en de club bleek gelijk te hebben. Na drie seizoenen in Ajax 1 verdiende hij een welverdiende transfer naar Tottenham Hotspur. In Engeland duurde het in eerste instantie even, maar al snel groeide hij uit tot onmisbare factor in zijn team. In 2020 vond de Deen het genoeg geweest en wilde hij een nieuw avontuur aangaan. Dat vond hij bij Internazionale, maar de transfer was allerminst een succes. De Italianen willen hem daarom zo snel mogelijk kwijt, waardoor Ajax in de race is om Eriksen terug te halen. 

Toby Alderweireld: 20 miljoen euro



In de poulefase van de Champions League bleek dat Ajax vooral in verdedigend opzicht de nodige kwaliteiten ontbeert. Waar Daley Blind vooral aan de bal sterk was, kwam Perr Schuurs tekort om zich te meten met de grootste voetballers van Europa. Veel Ajacieden zien daarom graag Toby Alderweireld terugkeren naar de club. De centrale verdediger speelt alweer zeven jaar in het buitenland en kwam daarin uit voor Atlético Madrid, Southampton en Tottenham Hotspur. Met zijn ervaring in de achterhoede zorgt de club voor een directe kwaliteitsimpuls.


Davinson Sánchez: 40 miljoen euro



Mocht het terughalen van Toby Alderweireld niet lukken, dan kan Ajax eveneens gaan voor Davinson Sánchez. De Colombiaan speelde tussen 2016 en 2017 voor de club, een periode waarin hij een waanzinnige indruk achterliet. Mede door hem bereikte Ajax dat seizoen de finale van de Europa League. Bij Tottenham Hotspur deed hij het in eerste instantie goed, maar vervolgens kwam de klad erin. Naar verluidt willen de Engelsen hem laten gaan, mits het juiste bedrag op tafel komt. Maar mogelijk wil Tottenham Hotspur ook praten over een huurdeal.

Donny van de Beek: 40 miljoen euro



Deze zomer verdiende Donny van de Beek eindelijk zijn droomtransfer naar Manchester United. Een half jaar later is echter de conclusie dat de middenvelder vooral dient als invaller en back-up, wat Van de Beek niet tevreden zal stemmen. Met het EK van komende zomer in het vooruitzicht hoopt hij ongetwijfeld snel meer te spelen, maar daarvoor lijkt weinig ruimte te zijn. Om de ontwikkeling van de Oranje-international niet in de weg te zitten kunnen beide partijen ervoor kiezen om hem voor een half jaar aan Ajax te verhuren, zodat Van de Beek gewoon zijn minuten kan maken.

Davy Pröpper: 10 miljoen euro



De kans is groot dat Ajax na de winterstop niet meer beschikt over Edson Álvarez. De Mexicaan is niet tevreden met zijn rol als wisselspeler en vertrekt mogelijk naar Spanje, waar Valencia interesse heeft. Ajax beschikt op die positie echter over weinig back-ups, waardoor Overmars mogelijk de transfermarkt opgaat. De naam van Davy Pröpper komt dan weer snel in beeld. In het verleden probeerde Ajax al meermaals om de middenvelder naar Amsterdam te halen, maar toen mislukte dat. Mogelijk is Ajax in 2021 succesvoller.


Jasper Cillessen: 10 miljoen euro



Ondanks de blunder van André Onana tegen Liverpool, zal Ajax ook in 2021 rekening houden met een vertrek van de Kameroener. Het is echter de vraag welke opvolger de Amsterdammers in huis hebben. Hoewel Maarten Stekelenburg en Kjell Scherpen het niet slecht doen, lijken ze beiden niet voor die positie in aanmerking te komen. Een andere optie is om Jasper Cillessen terug naar Nederland te halen. Cillessen, die de laatste jaren bij Barcelona en Valencia speelde, kan met zijn 31-jarige leeftijd de komende seizoenen nog volop mee op topniveau. 

Patrick van Aanholt: transfervrij



Niet alleen Onana staat op de nominatie om Amsterdam te verlaten, ook aan Nicolás Tagliafico trekken buitenlandse topclubs al tijden. Op die positie lijkt Ajax echter geen speler te hebben die direct klaar is voor een basisplaats. Engelse media berichtten vorige maand dat Patrick van Aanholt daarom in beeld is om de club te versterken. De vleugelverdediger maakt momenteel nog zijn minuten bij Crystal Palace, maar komende zomer is hij transfervrij. Daardoor kan Ajax eenvoudiger het salaris van de Oranje-international ophoesten.

Kenny Tete: 5,5 miljoen euro



Hoe snel Kenny Tete in 2014 het eerste elftal inrolde, verdween hij eveneens bij de club. De rechtsback maakte vanaf zijn basisdebuut een uitstekende indruk en leek een gouden toekomst tegemoet te zien, maar dat veranderde in het najaar van 2016 toen Bosz aan het roer kwam te staan. Hij bombardeerde Joël Veltman als nieuwe rechtsback, waardoor Tete naar de reservebank verdween. Door de achterdeur verdween hij naar Olympique Lyon, dat hem afgelopen zomer naar Fulham liet gaan. Voor ruim 5 miljoen euro kan Ajax hem terughalen.


Calvin Stengs: 18 miljoen euro



Met het vertrek van Hakim Ziyech leverde Ajax flink wat creativiteit in. De club heeft met Antony aan de rechterkant een potentiële wereldtopper in huis, maar op hem kan de club nog niet bouwen. Aangezien Dusan Tadic op zijn leeftijd niet meer in staat is om het elftal in zijn eentje op sleeptouw te nemen, moet de club op zoek naar meer kwaliteiten op de vleugels. Calvin Stengs lijkt daarbij hoog op het verlanglijstje te staan. De aanvaller van AZ bewees de laatste anderhalf jaar veel in zijn mars te hebben, wat hij bij Ajax verder kan ontwikkelen. 

Sven Botman: 10 miljoen euro



Ajax besloot afgelopen zomer dat het voor Sven Botman geen plaats meer had, waarna de centrale verdediger voor 8 miljoen euro naar Frankrijk vertrok. Bij LOSC Lille doet de Nederlander het echter uitstekend, waardoor direct de vraag opkomt of de Amsterdammers hem niet te vroeg lieten vertrekken. In februari heeft Ajax de mogelijkheid om hem in de dubbele confrontatie in de Europa League live in actie te zien. Mocht Ajax onder de indruk zijn van de ontwikkeling van Botman, dan valt een terugkeer naar Amsterdam niet langer uit te sluiten.

Welke oud-Ajacied moet bij Ajax terugkeren?

  • Christian Eriksen
  • Toby Alderweireld
  • Davinson Sánchez
  • Donny van de Beek
  • Jasper Cillessen
  • Kenny Tete
  • Sven Botman
  • Geen van allen
2547+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie