Leicester City morst punten op rustdag Vardy

Leicester City heeft in de top van de Premier League dure punten late liggen. Op bezoek bij Crystal Palace kwam de ploeg van Brendan Rogers maandagmiddag niet verder dan een gelijkspel.

Twee dagen na het treffen met Manchester United (2-2) stond voor Leicester alweer het duel met Crystal Palace te wachten. Na forse nederlagen tegen Liverpool en Aston Villa hadden de Londenaren iets recht te zetten tegen The Foxes. Waar normaliter Patrick van Aanholt in de basis staat en Jaïro Riedewald meestal op de bank zit, waren die rollen vanmiddag omgedraaid. De bezoekers gaven ook de nodige basiskrachten rust, waaronder Jamie Vardy. Zijn vervanger, Kelechi Iheanacho, kreeg al na een kleine twintig minuten de uitgelezen kans om zijn eerste Premier League-goal van het seizoen te maken. De Nigeriaanse spits miste echter een strafschop, die fraai werd gekeerd door doelman Vicent Guaita.

Het bleef 0-0 bij rust, waarna Palace binnen het uur de score opende. Met een hard schot in de korte hoek verraste Wilfried Zaha Leicester-keeper Kasper Schmeichel. Niet veel later kwam Vardy alsnog binnen de lijnen. De gelijkmaker zou niet op zijn naam komen, maar op die van Harvey Barnes. De middenvelder bezorgde zijn ploeg zo nog een punt. Leicester wipt hierdoor even naar de tweede plaats, maar zal de adem van meerdere topclubs in de nek voelen. Crystal Palace blijft steken in het rechterrijtje.

Scoreverloop: (58′) Zaha 1-0 (83′) Barnes 1-1