Het Eredivisie Doelpunt van het Jaar 2020

Foto: Het Eredivisie Doelpunt van het Jaar 2020

2020 is een jaar zoals we nog nooit gezien hebben. Door een pandemie stond onder andere ook de voetbalwereld op zijn kop. Toch is de werelds favoriete sport weer redelijk op zijn pootjes terechtgekomen en dus is het tijd om terug te blikken. Dit zijn de vijf mooiste Eredivisie doelpunten van 2020.



Voor deze lijst met vijf mooiste Eredivisie doelpunten van 2020 zijn we op zoek naar de meest opmerkelijke, wonderschone en beste goals die dit jaar op de nationale grasmatten werden aanschouwd. Alleen goals die daadwerkelijk in de Eredivisie zijn gemaakt dit jaar tellen mee, dus alle Europese- en KNVB Bekerwedstrijden vallen af. Laten we maar snel beginnen en jullie niet meer in spanning houden.




5: Jesper Karlsson (AZ 2-2 VVV-Venlo)



Je kunt een wedstrijd mooi beginnen of je kunt met de deur in huis vallen en een wereldgoal maken. Dat laatste deed Jesper Karlsson in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo op 17 oktober 2020. Hoewel de ploeg van toenmalig oefenmeester Arne Slot uiteindelijk de wedstrijd tegen Venlo uit handen gaf, kan iedere AZ-fan met plezier terugkijken op deze goal van Karlsson.



Vanaf de linkerkant krijgt Karlsson de bal vanaf de achterlijn aangespeeld. Met nog een flink stuk te gaan tot het zestienmetergebied heeft de Zweed in het drukke gebied niet heel veel opties. Een voorzet zou een goede keuze zijn, maar Karlsson ziet dat de Venlosche keeper iets te ver uit zijn doel staat. Met een drakenpoeier krult de Zweed de bal zo in de verre hoek en valt de bal in het net alsof het niets is.







4: Zakaria Labyad (FC Emmen 0-5 Ajax)

Een goede pass is soms het halve werk. We zagen het in mindere mate al terug bij de vorige goal, maar bij deze goal van Ajax is hetzelfde van kracht. Zakaria Labyad is de doelpuntenmaker, maar mag Davy Klaassen op zijn knieën bedanken voor de heerlijke assist. Zonder het slimme balletje van de middenvelder die afgelopen zomer terugkeerde kreeg Labyad namelijk nooit de kans om verwoestend uit te halen en de Drentse keeper kansloos te laten.



Halverwege de helft van Emmen ziet Klaassen hoe de 27-jarige Labyad vertrekt richting het zestienmetergebied. Hoewel Labyad nog wel wordt achtervolgd, is er geen houden meer aan zodra de aanvallende middenvelder de bal op de slof neemt. Pijlsnel schiet hij de bal in de verre hoek binnen waar de bal op heerlijke wijze de kruising toucheert. Het is een goal van wereldklasse die alleen via perfecte beheersing en reactievermogen gemaakt kan worden en Labyad laat hier zien dat hij over beide beschikt.







3: Michael De Leeuw (FC Emmen 2-3 Feyenoord)



Een prachtige goal maken via een perfecte pass is heerlijk natuurlijk, maar soms moet het balletje gewoon lekker vallen. Dat is precies wat Michael De Leeuw overkwam in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Nadat de Drentenaren met nog maar tien man op het veld stonden en de stand gelijk was (1-1) viel de bal precies goed dankzij een gewonnen duel van Glenn Bijl.



Het gevolg is een wereldgoal die De Leeuw nog jaren zal heugen. De spits neemt de bal één keer aan via de borst, waarna hij vol uithaalt vanaf de rechterkant van het veld met nog ongeveer 25 meter tot het doel te gaan. De haal met zijn rechtervoet draait op fantastische wijze naar de rechter paal, terwijl doelman Nick Marsman te ver uit zijn doel staat. Met een katachtige sprong probeert hij de bal nog te toucheren, maar hij komt er niet meer aan te pas.







2. Oussama Tannane (Vitesse 2-0 Sparta Rotterdam)



Dat vrije trappen voor magische momenten kunnen zorgen, weet natuurlijk iedere voetbalfan. Dat we in 2020, ondanks alle omstandigheden, van een vrije trap mochten genieten van de klassie die Oussama Tannane toonde in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam is een unicum. Halverwege de helft van Sparta dacht Tannane dat hij het wel eens even zou kunnen proberen.



Tannane bewijst maar weer dat een keer iets proberen soms tot bijzonder mooi resultaat kan leiden. De trap van de Vitesse speler is van ongekende klasse. Met zijn linkerbeen poeiert Tannane de bal op sierlijke wijze zo de kruising in. Het lijkt een pijlsnelle knal die de goal in vliegt, maar wie het doelpunt van achter de man genomen bekijkt ziet hoe de bal eerst naar binnen krult voordat de bal toch nog weer naar buiten afzwaait en zo de kruising in vliegt. Wat een fantastische goal!







1. Marcos Senesi (Feyenoord 4-2 ADO Den Haag)



Wie het heeft over de mooiste goals ooit, komt altijd wel uit bij de legendarische omhaal van Gareth Bale in de Champions League finale tegen Liverpool uit 2018. Dat zal Marcos Senesi ook gedacht hebben voordat hij de beste goal van 2020 in de Eredivisie maakte tegen ADO Den Haag. Op katachtige wijze (vanaf bijna dezelfde positie) maakt hij een fenomenale omhaal die zo de kruising in vliegt.



Wat bij gelijke stand (1-1) lijkt op een doodnormale corner, wordt binnen enkele seconden één van de mooiste momenten uit het leven van deze Argentijnse verdediger. Wanneer de bal wordt uitverdedigd door ADO zie je hoe Senesi de bal geen moment uit het oog verliest. Terwijl hij richting de rand van het zestienmetergebied rent, weg van het doel, daalt de bal en timed hij zijn omhaal om perfecte wijze. De bal vliegt vervolgens op sierlijke wijze zo het doel in, terwijl de Haagse keeper kansloos toekijkt.

Wat is de mooiste doelpunt in de Eredivisie van 2020?

  • Jesper Karlsson (AZ 2-2 VVV-Venlo)
  • Zakaria Labyad (FC Emmen 0-5 Ajax)
  • Michael De Leeuw (FC Emmen 2-3 Feyenoord)
  • Oussama Tannane (Vitesse 2-0 Sparta Rotterdam)
  • Marcos Senesi (Feyenoord 4-2 ADO Den Haag)
  • Anders
199+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
75+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
36+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
26+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
12+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
248+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
97+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
162+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
63+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
88+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
465+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
198+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
295+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
854+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8622+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1967+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3286+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
603+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
975+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie