Deze 10 spelers mogen bij Ajax, PSV en Feyenoord vertrekken

Foto: Deze 10 spelers mogen bij Ajax, PSV en Feyenoord vertrekken

De Nederlandse top-3 speelde de laatste maanden in een korte periode wekelijks twee wedstrijden. Het hebben van een grote selectie was dan ook onmisbaar om constant te presteren. Desondanks vallen bij Ajax, Feyenoord en PSV een aantal spelers buiten die boot die de komende winter- of zomerstop een transfer lijken te maken. Door uiteenlopende redenen is het voor de club en/of speler beter om te gaan. Maar welke spelers zijn dit? Wij zetten de mogelijke uitgaande transfers op een rij.

Edson Álvarez



Vanwege de coronaperiode zag Edson Álvarez zijn vrouw en kind al maanden niet meer. Het valt de Zuid-Amerikaan ogenschijnlijk zwaar, zo is ook af te lezen aan zijn prestaties van dit seizoen. Waar hij in het voetbaljaar 2019/2020 nog behoorde tot een van de twee defensieve middenvelders, zit hij na de zomer vooral op de bank. Uitzicht op een basisplaats heeft Álvarez eveneens niet, waardoor hij deze winter naar verluidt openstaat voor een overstap. Valencia zou onder meer geïnteresseerd zijn in de speler, al moeten beide clubs het dan wél eens worden over de deal.


Lars Unnerstall



Jeroen Zoet was jarenlang de vaste keeper van PSV, totdat Mark van Bommel vorig jaar de voorkeur gaf aan Lars Unnerstall. De Duitser maakte een prima indruk en leek de komende jaren onder de lat te blijven staan, maar aan die sterke periode maakte Roger Schmidt snel een einde. De oefenmeester haalde Yvon Mvogo naar de club en liet Unnerstall bovenal op de reservebank plaatsnemen. Een plaats in het basisteam kan Unnerstall voorlopig op zijn buik schrijven. Met zijn 30-jarige leeftijd kan hij mogelijk nog één mooie transfer maken.

Luciano Narsingh



Toen Feyenoord in juli 2019 Luciano Narsingh presenteerde als kersverse aankoop, overheerste vooropstaand tevredenheid. De aanvaller deed het goed bij sc Heerenveen en PSV en leek dan ook goed genoeg om de Rotterdammers te versterken. Anderhalf jaar later staat Narsingh op 10 basisplaatsen en 21 invalbeurten, waarin hij slechts drie doelpunten maakte. Mocht Feyenoord de aanvaller komend kalenderjaar voor een mooi bedrag kunnen slijten, dan zal de club met de aankomende talenten in het achterhoofd ongetwijfeld toehappen.  

Quincy Promes



Mede door de klik met Hakim Ziyech leek het huwelijk tussen Quincy Promes en Ajax perfect te zijn, maar dit seizoen kwam de klad erin. De aanvaller, die ook een tijdje op het middenveld stond, ging steeds minder presteren. Toen hij tegen PEC Zwolle eindelijk weer zijn oude vorm leek te hervinden, pakte de politie hem de volgende dag op vanwege verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Voorlopig zit Ajax in de wachtkamer wat de rechterlijke uitspraak betreft, maar de Amsterdammers staan naar verluidt niet onwelwillend tegenover een vroegtijdig vertrek van Promes.

Jorrit Hendrix



Afgelopen zomer leek Jorrit Hendrix naar het buitenland te verkassen. Het Italiaanse Spezia had destijds interesse en de middenvelder had daar wel oren naar, maar uiteindelijk was het PSV die de transfer afblies vanwege een te lage bieding. Daardoor bleef Hendrix voorlopig bij de Eindhovenaren, waarbij hij regelmatig op de reservebank zat. Met zijn 25-jarige leeftijd lijkt de speler echter klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging die mogelijk deze winter al langskomt. Mocht dat niet het geval zijn, dan zal hij reikhalzend uitkijken naar de transferzomer.


Dylan Vente



Feyenoord bestempelde Dylan Vente jarenlang als groot talent, maar vooralsnog maakte hij de hoge verwachtingen niet waar. In de zomer van 2019 besloot de club hem voor een jaar te verhuren aan RKC Waalwijk, maar ook daar schopte hij het niet tot een basisplaats. Voor Feyenoord zat er niets anders op dan hem terug te halen. In Rotterdam speelde hij veelal zijn wedstrijden in het Onder 21-team en mocht hij eenmaal invallen bij het eerste elftal. Met zijn 21-jarige leeftijd moet Feyenoord snel een beslissing maken over zijn toekomst, waarbij een weg naar de uitgang het meest logisch lijkt.

Dominik Kotarski



Het is voor talentvolle doelverdedigers niet eenvoudig om een basisplaats in he eerste elftal te bemachtigen. Daar kan Dominik Kotarski over meepraten, aangezien hij al seizoenen lang André Onana voor zich heeft. Ook Maarten Stekelenburg en Kjell Scherpen genieten voorlopig de voorkeur onder de lat, waardoor Kotarski en Ajax in de winterstop gaan verder kijken naar de beste oplossing. De verkoop van de jonge doelman licht voor de hand, al is het de grote vraag hoe groot de interesse is van buiten- of binnenlandse clubs. 

Nick Viergever



Bij Ajax beleefde Nick Viergever een aantal succesvolle seizoenen, maar al snel kwam hij op de reservebank te zitten. De centrale verdediger wilde echter voetballen en besloot naar PSV te verkassen. In Eindhoven aangekomen kwam hij in eerste instantie in het basisteam terecht, maar sinds de komst van Schmidt zit hij wederom tussen de wisselspelers in. De defensieve kracht wil met zijn 31-jarige leeftijd echter weer op het veld staan en lijkt te hopen op een snelle verandering van zijn rol, anders kan een mooi bod hem zomaar eens naar een andere club verleiden.

Nicolai Jörgensen



In zijn debuutseizoen bij Feyenoord leek Nicolai Jörgensen een uitstekende aankoop te zijn, maar de seizoenen erop ging zijn niveau steeds verder naar beneden. Tijdens zijn negen basisplaatsen en drie invalbeurten van dit voetbaljaar kwam de Deen niet verder dan één schamel doelpunt. Wanneer de Rotterdammers de kans krijgen om Jörgensen te slijten en een andere spits naar de club te halen, dan lijkt Feyenoord deze kans niet te laten liggen. Al zal het bestuur van de Rotterdamse club zich ook afvragen hoe groot de interesse nog is gezien zijn huidige vorm.


Nicolás Tagliafico



Evenals de andere Nederlandse clubs leed Ajax dit seizoen grote verliezen. Een deel van die tekorten kon de club echter opvangen met de miljoenentransfers van Donny van de Beek en Hakim Ziyech. Ook in het kalenderjaar 2021 willen de Amsterdammers graag een of twee spelers van de hand doen om geld in het laatje te brengen. Nicolás Tagliafico lijkt een van de gegadigden te zijn. De Argentijn staat al maandenlang op het lijstje van enkele Engelse topclubs, zoals Arsenal en Leicester City, waardoor Tagliafico een prachtige transfer tegemoet kan zien.

Moeten de topclubs deze spelers verkopen

  • Ja, ze zijn niet goed genoeg
  • Nee, iedere speler is dit seizoen hard nodig
2924+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:13
0+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
72+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
47+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
74+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
277+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
32+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
71+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
20+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
72+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
69+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
41+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
172+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
34+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
118+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:40
9569+
‘Publiekslieveling spotgoedkoop naar Ajax’
15:12
1492+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1439+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
124+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
1331+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1924+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie