“De Goffert is nu een molensteen om onze nek”

Foto: “De Goffert is nu een molensteen om onze nek”

NEC heeft het vorige boekjaar afgesloten met een verlies van ruim vier ton, waardoor de club nu vier miljoen euro in het rood staat. De Nijmeegse club hoopt er dankzij promotie én een nieuw stadion weer bovenop te komen.

Voor NEC is de Keuken Kampioen Divisie al verliesgevend, zeker nu de coronacrisis hard toeslaat. Directeur Wilco van Schaik vertelt De Gelderlander: “Zo weten we niet of en wanneer we weer met publiek gaan voetballen. Dat is van grote invloed op de begroting. En afgelopen seizoen hebben we 9 ton aan salariscompensatie ontvangen uit de NOW-regeling. Het is maar de vraag of die overheidssteun blijft.”

NEC ligt nog op schema volgens het driejarenplan. Volgend seizoen moet NEC om directe promotie strijden, maar de financiële situatie blijft een heikel punt. NEC kan voor 7,6 miljoen euro De Goffert overnemen van de gemeente Nijmegen, ware het niet dat het stadion door veroudering bijna niet meer exploitabel te maken is. “De Goffert is nu een molensteen om onze nek. Een nieuw stadion met mogelijkheden eromheen betekent meer betalende bezoekers en hogere transferbedragen”, weet Van Schaik.

Hierbij is de eerstedivisionist afhankelijk van investeerders. Van Schaik: “In het afgesloten seizoen heeft Marcel Boekhoorn ons met een bijdrage door de moeilijke periode geholpen. Deze competitie hebben we nog geen beroep hoeven doen op externe investeringsgelden. We hopen dat we voor de stadionplannen weer kunnen rekenen op de warme haag van mensen om ons heen.”

Gaat NEC deze crisis overleven?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
251+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie