Deze spelers zien bij Ajax, PSV en Feyenoord een gouden toekomst tegemoet

Foto: Deze spelers zien bij Ajax, PSV en Feyenoord een gouden toekomst tegemoet

De Eredivisie zit vol toptalenten die een grote toekomst in het vooruitzicht hebben, al moeten ze zich dan wél blijven ontwikkelen. Als opleidingsland is de Nederlandse competitie echter een ideale plek om deze benodigde stappen te zetten. Welke talentvolle spelers bij Ajax, Feyenoord en PSV staan het beste erop bij hun club? Wij zetten de top 10 op een rij.



Mohammed Kudus: 20 jaar



Ajax en Feyenoord waren in de zomer allebei in de race om Mohammed Kudus naar Nederland te halen, maar uiteindelijk waren het de kapitaalkrachtige Amsterdammers die hem aantrokken. De aanvallende middenvelder dwong in het voorseizoen de nodige respect af en zette dit zonder ogenschijnlijk veel moeite door naar de competitie. Toen kwam met een zware blessure echter de factor ‘pech’ om de hoek kijken, waardoor Kudus maanden langs de kant stond. Inmiddels is Kudus op de weg terug en zijn de verwachtingen hooggespannen dat hij dé man is voor de nummer 10-positie.

Jordan Teze: 21 jaar



PSV maakte de afgelopen jaren zelden gebruik van hem, maar dit seizoen tonen de Eindhovenaren een stuk meer vertrouwen in Jordan Teze. Het defensieve talent vormt onder leiding van Roger Schmidt samen met Olivier Boscagli het centrum van de verdediging en doet dit naar tevredenheid. In veertien competitiewedstrijden kreeg PSV slechts elf doelpunten tegen, wat na Ajax en Vitesse het minst is van alle Eredivisieclubs. De 1.83 meter lange Teze heeft dan ook veel in huis om in de toekomst een mooie buitenlandse transfer te maken.

Naoufal Bannis: 18 jaar



ADO Den Haag had met Naoufal Bannis jarenlang een groot talent in huis, maar in 2016 kaapte Feyenoord het talent weg. De aanvaller mocht onder Jaap Stam zijn debuut maken voor het eerste elftal, waarna hij voor een tijdje uit beeld verdween. Onder Dick Advocaat maakte hij in november van dit jaar zijn eerste doelpunt voor Feyenoord: de winnende 2-3 tegen FC Emmen. Bannis moet, zeker onder Advocaat, nog even geduld hebben voor een vaste basisplaats, maar dan lijkt hij absoluut klaar om de club naar een hoger niveau te brengen.


Ryan Gravenberch: 18 jaar



Als groot talent van Ajax behoort Ryan Gravenberch al jarenlang tot de smaakmakers in Amsterdam, maar sinds december 2019 is hij dat ook bij Ajax 1. De controlerende middenvelder zette de afgelopen maanden waanzinnige stappen en werkte hard om zijn tekortkomingen bij te spijkeren. Samen met zijn duo-partner Davy Klaassen is Gravenberch inmiddels niet meer weg te denken uit het eerste elftal en weet hij met zijn waanzinnige loopacties en balgevoel zelfs in de Champions League uit te blinken. De weg naar de Europese top lijkt voor Gravenberch open te liggen.

Richard Ledezma: 20 jaar



PSV heeft met Richard Ledezma een uitstekend talent binnenboord. De Eindhovenaren haalden hem in januari 2019 van de Zions Bank Real Academy en stalden hem bij Jong PSV. Daar ontwikkelde hij zich uitstekend. Dit seizoen mocht hij enkele keren voor het eerste elftal aantreden. Hoewel hij in die wedstrijden nog geen doelpunt maakte, slaagde hij er wel in om zijn wilskracht en creatieve kwaliteiten aan de buitenwereld te etaleren. Tegen Omonia Nicosia scheurde hij zijn voorste kruisband, waardoor hij de rest van het seizoen niet meer inzetbaar is. Ledezma zal echter weer sterker terugkomen.


Luis Sinisterra: 21 jaar



In de zomer van 2018 haalde Feyenoord Luis Sinisterra naar de club. De Colombiaan kon onder Giovanni van Bronckhorst niet direct rekenen op een basisplaats, maar hij veroverde wél een plek bij de eerste elf bij diens opvolger Jaap Stam. Ook onder Advocaat kon Sinisterra steevast rekenen op een plaats in het basiselftal, totdat hij in februari 2020 zwaar geblesseerde raakte. De aanvaller maakte onlangs weer minuten voor Feyenoord en zal na de winterstop minuten moeten maken om zijn niveau weer te halen. Het is voor Advocaat te hopen, omdat hij dan een extra aanvallende optie in zijn selectie heeft.

Kenneth Taylor: 18 jaar



Sinds 2010 behoort Kenneth Taylor tot de jeugdopleiding van Ajax, die hij zonder problemen doorliep. Half oktober 2018 maakte de linksbenige middenvelder zijn debuut voor Jong Ajax, waar hij wederom een goede indruk achterliet. Taylor behoort inmiddels steeds vaker tot de selectie van Erik ten Hag en maakte zelfs deze maand zijn debuut in het eerste elftal, in de Johan Cruijff Arena tegen PEC Zwolle. De voetballend sterke Taylor heeft alles in huis om in Amsterdam een vaste waarde te worden, al moet hij dan eerst de concurrentie uit het elftal spelen.


Mohamed Ihattaren: 18 jaar



Afgelopen seizoen behoorde Mohamed Ihattaren nog tot een van de smaakmakers van PSV, maar onder Roger Schmidt maakte hij een beduidend mindere periode door. De Duitse oefenmeester hield hem een tijdlang uit de wind en kreeg het voor elkaar dat hij met zichzelf aan de slag ging. En met resultaat, want de aanvallende middenvelder maakte half december tegen FC Utrecht een uitstekende indruk en scoorde zelfs weer eens. Het kan dan ook niet anders dan dat Ihattaren in het kalenderjaar 2021 zijn oude vorm weer terugvindt en PSV bij de hand neemt.

Orkun Kökçü: 19 jaar



Enkele Engelse clubs, waaronder Arsenal, toonde in de zomer interesse in Orkun Kökçü. De creatieve middenvelder maakte een uitstekende indruk en dus leek een overstap aanstaande. Kökcü koos echter voor zijn ontwikkeling en besloot langer in Rotterdam te blijven. Markant genoeg had hij aan het begin van het seizoen een flinke dip en hield Advocaat hem regelmatig op de reservebank, maar inmiddels mag hij weer steeds vaker aantreden in het basisteam. Het is een fase waar ongepolijste diamanten doorheen moeten om naar een hoog niveau toe te groeien.


Devyne Rensch: 17 jaar oud



Met het mogelijke vertrek van Nicolás Tagliafico en/of Noussair Mazraoui in het achterhoofd denkt het bestuur van Ajax druk na over de opvolging op de vleugels. De Amsterdammers hebben zich als doel gesteld eerst in de jeugdopleiding te kijken, voordat ze een speler naar de club halen. Mogelijk blijft het Amsterdamse hoofd dan hangen bij Devyne Rensch. De jongeling maakte eind november zijn debuut voor Ajax 1 en liet een goede indruk achter. Hoewel de defensieve kracht nog een hoop moet bijleren om het Europese topniveau aan te tikken, beschikt Rensch absoluut over de benodigde ingrediënten.

Welke club heeft de grootste talenten?

  • Ajax
  • PSV
  • Feyenoord
1852+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:15
6+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
56+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
36+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
63+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
106+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
112+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
188+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
168+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
504+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2097+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
781+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
187+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
81+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
120+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
643+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
149+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
721+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
918+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
518+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie