AC Milan kroont zich in blessuretijd tot winterkampioen Italië

AC Milan is winterkampioen van Italië geworden. De Rossonerri gaven tegen Lazio een voorsprong weg, maar konden in blessuretijd alsnog juichen. Hiermee streefde het rivaal en stadsgenoot Internazionale voorbij.

Door de zege van Inter op Hellas Verona (1-2) eerder op de avond, nam de ploeg van Antonio Conte de koppositie over van Milan. In San Siro moest de thuisploeg vervolgens winnen om weer lijstaanvoerder van de Serie A te worden. Dat leek aanvankelijk geen probleem. Na tien minuten zette Ante Rebic Milan op voorsprong, terwijl niet veel later Hakan Çalhanoglu de marge verdubbelde. Lazio, waar Wesley Hoedt op de bank zat en een invalbeurt van luttele minuten maakte, zette de comeback in. In de 27e minuut kwam Luis Alberto met de aansluitingstreffer.

Een kwartier na rust deed topschutter Ciro Immobile een duit in het zakje en stond het weer gelijk. Milan begon een slotoffensief en zag dat uiteindelijk beloond worden. In extremis was het Theo Hernández die voor de bevrijdende treffer zorgde. Milan terug naar de eerste plaats op de ranglijst en bovendien zette het een fraai record neer. In achttien duels op rij kwam het minimaal twee keer tot scoren. Dat lukte in de vijf grote competities enkel FC Barcelona in 1948.

Scoreverloop: (10′) Rebic 1-0 (17′) Çalhanoglu 2-0 (27′) Luis Alberto 2-1 (59′) Immobile 2-2 (90+2) Hernández 3-2