Hattrickheld Linssen bezorgt Feyenoord makkelijke avond

Feyenoord heeft woensdagavond eenvoudig van sc Heerenveen gewonnen. Kort na rust liepen de Rotterdammers weg bij de Friezen, waarbij Bryan Linssen eindelijk liet zien waarom hij gehaald is. De aanvaller kroonde zich tot hattrickheld.

Dick Advocaat kreeg in aanloop naar het duel met sc Heerenveen zeer goed nieuws: zijn aanvoerder Steven Berghuis keerde terug in het team en kon weer spelen. Daar tegenover stond het wegvallen van de aanvallers Nicolai Jörgensen en Luis Sinisterra. De Deen werd tegen de Friezen vervangen door Luciano Narsingh. In het centrum van de verdediging behield Eric Botteghin zijn plaats en moest Uros Spajic op de bank plaatsnemen. Feyenoord nam direct het initiatief en creëerden een aantal mogelijkheden. De grootste kwam op naam van Narsingh: na een vlotlopende aanval bereikte Berghuis zijn teamgenoot, maar gleed de voormalig international de bal in een kansrijke situatie tegen de paal.

Heerenveen was vooral bezig met tegenhouden en kwam aanvallend nauwelijks in het stuk voor. Op slag van rust ontsnapte het weer aan een achterstand. Wederom raakte Narsingh het aluminium: met een hard schot toucheerde werd de lat getoucheerd. In het tweede bedrijf ging Feyenoord vrolijk door, met het verschil dat de kansen dit keer wel werden benut. De mee opgestoomde Tyrell Malacia gaf voor, waarna Bryan Linssen bij de eerste paal raak kopte. De aanvaller leek bevrijd met pas zijn tweede treffer van het seizoen. Tien minuten later was het weer raak voor hem. Berghuis deelde een panna uit en verzorgde zo het voorbereidende werk op de 2-0.

In het laatste deel van de wedstrijd nam de thuisploeg gas terug, terwijl Heerenveen zich al bij de nederlaag neer leek te leggen. In de blessuretijd werd het feestje van Linssen nog eens compleet gemaakt met een officiële hattrick. Bij een corner stond hij slim opgesteld om raakt te koppen. Zo wipt Feyenoord weer over Vitesse . Het loopt twee punten in op koploper Ajax. Het verschil is nu vijf punten, terwijl PSV vier punten meer heeft.

Scoreverloop: (48′) Linssen 1-0 (58′) Linssen 2-0 (90′) Linssen 3-0