Willem ll bezorgt Ajax domper richting winterstop

Foto: Willem ll bezorgt Ajax domper richting winterstop

Ajax heeft op bezoek bij Willem ll averij opgelopen in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. De Amsterdammers speelden in een laag tempo en creëerde lange tijd weinig. Een slotoffensief leverde ook niet de gewenste drie punten op.

Voor het eerst in lange tijd koos Ajax-trainer Erik ten Hag voor dezelfde basiself in twee achtereenvolgende wedstrijden. Met Willem ll trof het een ploeg in crisis, dat de laatste vijf duels verloor en zich terugvond op de zeventiende plaats van de ranglijst. Ook tegen de Amsterdammers begon de thuisploeg dramatisch. Aan de rechterkant schoot Antony tussen een paar benen door en verraste doelman Robbin Ruiter, die geen antwoord had op de ogenschijnlijk houdbare inzet. Ajax had veelal de bal, maar speelde in een te laag tempo om regelmatig gevaarlijk te worden. De Tilburgers werden dat wel via Ché Nunnely en Mike Trésor. In beide gevallen kon André Onana de gelijkmaker voorkomen.

Ook in het tweede bedrijf begon de koploper slap, met het verschil dat het dit keer wel een tegentreffer moest incasseren. Kwasi Wriedt draaide handig weg bij Perr Schuurs en zijn schuiver bleek Onana te machtig. Ajax drong vervolgens aan, wederom zonder grote kansen te creëren. Een domper was ook nog het uitvallen van Davy Klaassen, die gewisseld werd voor Jurgen Ekkelenkamp. Willem ll kwam er een aantal keer uit, maar een voorsprong nemen was iets te veel van het goede. In de slotfase kwam Ajax met een groot offensief. Onder meer Daley Blind (2x) en Klaas Jan Huntelaar wisten het doel niet te vinden. De schlemiel uit de beginfase, Ruiter, verrichte een aantal nuttige reddingen en hielp zo zijn ploeg aan een punt.

Zo loopt Ajax voor het eerst averij op tegen een ploeg uit het rechterrijtje, met het eerste gelijkspel van het seizoen. Willem ll koestert een punt, terwijl Ajax met een domper de korte winterstop ingaat.

Scoreverloop: (4′) Antony 0-1 (54′) Kwasi Wriedt 1-1

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie