Marieke Derksen over VI-rel: “Eén ding ging me te ver”

Foto: Marieke Derksen over VI-rel: “Eén ding ging me te ver”

Inmiddels lijkt alles weer koek en ei tussen de heren van Veronica Inside, maar tijdens afgelopen zomer borrelde het nogal. Dat weet Marieke Derksen, dochter van Johan, maar al te goed.

Het begon allemaal met de misplaatste grap van Johan over rapper Akwasi. “Eigenlijk zit ik er precies middenin. Wat ik eng vind aan die discussie, is dat het twee van die kampen worden. En dat vind ik griezelig, en daar ben ik tegen. Bij Akwasi is er ook tien seconden uit zijn speech geknipt door mensen, dat is uit context gehaald, uit de emotie, uit het culturele ding wat er toen aan de hand was. En daar hebben ze hem eigenlijk op veroordeeld en dat vind ik niet oké. Maar het andere kamp deed hetzelfde bij Veronica Inside. En ik vind allebei de kanten heel eng en ik begrijp ook allebei de kanten wel. Tenminste, niet de mensen die dat doen, maar ik begrijp de emotie van Akwasi en ik begrijp in een schijtlollig programma dat er een grapje wordt gemaakt. Ik vind het oordeel en het bewust zoeken om iemand te pakken, aan allebei de kanten, heel erg griezelig.”

In Nooit Meer Slapen vertelt Marieke dat ze er net als velen ‘middenin zat’. “Misschien moet ik dat ook maar doen, maar daar ben ik dan toch te eigenwijs voor. Dan zit ik me zo op te vreten. Ik begrijp dat mensen het niet doen, dat ze denken: ‘ik laat deze even aan me voorbij gaan,’ want er zijn natuurlijk heel veel mensen die zulke vreselijke dingen tegen je zeggen als je ook maar een mening hebt. Alleen ik pleit er erg voor om niet zo op elkaar te letten en niet zo te zoeken naar elkaars fouten. Want in die hele discussie denk ik dat iedereen van de hoofdpersonen het best wel met elkaar eens was. Maar omdat het zo enorm hoog oploopt en zo gepolariseerd wordt bediscussieerd, lijken ze vijanden. Maar volgens mij bedoelen ze hetzelfde. Dus als je een beetje afstand neemt, even rustig ademhaalt en niet meteen in je extreme woede reageert, valt het volgens mij wel mee.”

De rel maakte zoveel los dat ook Marieke bestookt werd. Op de sociale media suggereerden mensen zelfs plots dat Johan zijn eerste vrouw – de moeder van Marieke, overleden na een val van de trap – ”had vermoord’. “Ik krijg wel steeds meer eelt op mijn ziel, maar soms denk je: dat gaat me net te ver. In dit hele conflict was er één ding, dat iemand zegt: ‘Johan heeft zijn vrouw vermoord’. Dat gaat me net te ver. Vind Johan een lul, ben het niet met hem eens, vind dat hij geen humor heeft, maar ga niet dit soort dingen erbij betrekken. Dan raakt het me weer even, maar ik word er wel steeds beter in. Maar soms kan de aanval zo persoonlijk worden, dat je denkt: ‘nou moet ik even wat zeggen.’ Maar het wordt wel steeds minder. Ik ben wel wat gewend, dit was niet het eerste relletje.”

Derksen besluit: “Het verbaasde me dat ik de laatste rel redelijk van me af kon zetten. Dat komt omdat er al zoveel dingen zijn gebeurd, dat je al een beetje doorgewinterd bent. Als je dat rauw op je dak krijgt en je hebt dat allemaal nog nooit gehad, dat je er best aan onderdoor zou kunnen gaan. Want het was echt heel hard.”

De grap van Johan was volstrekt onacceptabel

  • Eens
  • Oneens
343+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
16+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
52+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
10+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
280+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
36+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
158+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
307+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
114+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
357+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
97+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
83+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
410+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
220+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
187+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
540+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
56+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
92+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
36+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
108+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie