TRANSFERUURTJE: Feyenoord-stunt, Ajax-onvrede, Koeman-cadeaus

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-stunt, Ajax-onvrede, Koeman-cadeaus

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Er is mogelijk een conflictje op komst bij Ajax. We weten namelijk dat Edson Álvarez Amsterdam liever vandaag dan morgen wil verlaten, maar oefenmeester Erik ten Hag heeft al gezegd dat de Mexicaan in de Johan Cruijff ArenA moet blijven. Na afloop van het duel van zondagmiddag tegen ADO Den Haag (2-4 overwinning voor Ajax) vertelde de coach: “We weten hoe moeilijk het is om in de winter nieuwe spelers aan te trekken die er ook meteen staan. Dat is nodig, want we spelen gelijk tegen de bovenkant van de Eredivisie. Dit najaar heeft ook bewezen dat we iedereen nodig hebben en erbij wordt betrokken. Voor elke speler komen er kansen.” Álvarez zat echter negentig minuten lang op de bank in het Cars Jeans Stadion, zoals zo vaak dit seizoen. Volgens de Mexicaanse media is de multifunctionele Ajacied in alle staten nu hij weet dat hij eigenlijk niet mag vertrekken, zeker niet op huurbasis zónder optie tot koop. De middenvelder voelt zich eenzaam in onze hoofdstad omdat zijn vriendin en dochtertje maar geen verblijfsvergunning krijgen. Daarnaast komt hij gewoonweg vrijwel nooit in actie voor zijn werkgever en daarom wil hij hoe dan ook vertrekken, het liefste naar de zon van Valencia.

Marc Overmars is aan zijn laatste seizoen bezig als directeur voetbalzaken bij Ajax, zo weten we sinds kort. Er werd eventjes gespeculeerd over een dienstverband van de voormalige linksbuiten bij FC Barcelona, maar de bestuurder heeft de Catalanen afgezegd. Met dat nieuws pakt de krant Sport uit op de maandagochtend. Overmars was in beeld in het Camp Nou-stadion, maar de technische man van Ajax ziet zichzelf klaarblijkelijk niet bij zijn voormalige club werken. Zo heel gek is dat niet gezien de financiële problemen in Catalonië, waardoor hij überhaupt geen (of weinig) aankopen zou kunnen doen. Het bovengenoemde dagblad weet dat Overmars zijn zinnen heeft gezet op een overstap naar de Engelse Premier League. Hij zou vooral in beeld zijn bij Manchester United, dat op zoek is naar iemand die het aan- en verkoopbeleid onder zijn hoede neemt, omdat CEO Ed Woodward daar geen zin meer in heeft.


Het zou best een stuntje zijn als Feyenoord zijn voormalige publiekslieveling Graziano Pellè terughaalt naar De Kuip. En Marco van Basten denkt dat de Italiaanse routinier van toegevoegde waarde zou kunnen zijn voor het elftal van oefenmeester Dick Advocaat. In het praatprogramma Rondo vraagt presentator Jack van Gelder zich af: “Zou dat wat zijn Pellè, 35 jaar?” Youri Mulder denkt in eerste instantie dat de spits te oud is voor Feyenoord, maar zegt later: “Huntelaar is 37 en dat kan wel.” Van Basten wijst naar de leeftijd van Cristiano Ronaldo, die al 36 is, Mulder: “Als hij fit is, laat dan maar komen!” Khalid Boulahrouz twijfelt: “Ik denk niet dat hij datgene kan brengen wat bijvoorbeeld Dirk Kuyt of Robin (Van Persie, red.) heeft gebracht bij Feyenoord.” Van Basten heeft het laatste woord: “Als die jongen fit is, dan denk ik dat hij wel van waarde is.” Ziggo Sport-commentator Emile Schelvis weet overigens te melden dat Pellè in beeld is bij zowel AC Milan als Internazionale, waar hij stand-in kan worden van Zlatan Ibrahimovic of Romelu Lukaku. Ook Fiorentina zou een oogje hebben op de routinier.




PSV wil het contract van Mohamed Ihattaren (dat doorloopt tot medio 2022) graag openbreken en verlengen, maar we kunnen niet zeggen dat witte rook al dichtbij is. De Eindhovenaren zijn nog altijd in gesprek met Mino Raiola, de zaakwaarnemer die de belangen van het supertalent behartigt. In gesprek met De Telegraaf zegt de jongeling zelf: “Ik zit voorlopig bij PSV en ben heel erg blij hier. Ik woon nu ook lekker in Eindhoven. Ik kan nu alleen zeggen dat ik alles aan mijn zaakwaarnemer overlaat. Komen we eruit, dan komen we eruit. Zo niet, dan blijf ik happy hier. Ik moet vooral gewoon lekker voetballen.” Praat hij met coach Roger Schmidt over die situatie? “We hebben het vooral over andere dingen, puur over het voetbal. Ik heb nog een contract tot de zomer van 2022, dat is al bijna eigenlijk, want de tijd gaat écht snel, merk ik.” Maar… wat is zijn gevoel daarbij? “Ik moet gewoon blijven voetballen en ze erin blijven jagen zoals ik net heb gedaan. En ik laat verder alles aan Mino over. Ik heb alle vertrouwen, laat alles lekker op me afkomen en nogmaals: ik ben heel happy hier, heb het echt naar m’n zin in Eindhoven.”

Buitenland:

Het gaat niet goed met FC Barcelona en oefenmeester Ronald Koeman staat onder grote druk, al kan hij niet ontslagen worden omdat de Catalanen nog steeds geen nieuwe voorzitter hebben. Naar verluidt krijgt de coach in ieder geval zijn twee wensaankopen van de Primera División-grootmacht. Volgens het dagblad Sport heeft Barça ergens een spaarpotje gevonden waardoor Memphis Depay (Olympique Lyon) en Eric García (Manchester City) in de winterstop kunnen overkomen naar het Camp Nou-stadion. De aanvaller en de verdediger beschikken over aflopende contracten in het Parc Olympique Lyonnais en het Etihad Stadium en zijn dus niet duur. De Oranje-international lijkt zelfs een absoluut koopje te worden voor Barcelona, want volgens L’Équipe neemt Lyon genoegen met slechts 5 miljoen euro. Dat is overigens wel tegen het zere been van coach Rudi García, die behoorlijk boos is over de opstelling van de nummer twee van de Ligue 1.

Matthijs de Ligt transfereerde anderhalf jaar geleden voor 85 miljoen euro van Ajax naar Juventus en is al een van de belangrijkste spelers bij De Oude Dame. De Italianen hopen dat de Oranje-international binnenkort al een contractverlenging ondertekent. De Ligt ligt nog tot medio 2024 vast in het Allianz Stadium, maar beschikt volgens de laatste geluiden uit Italië over een contractuele afkoopsom van 150 miljoen euro. Daar wil Juventus zo snel mogelijk vanaf, omdat de regerend landskampioen van de Serie A bang is dat een club dat in de nabije toekomst op tafel legt… De jonge stopper verdient nu al goud geld in Turijn: hij strijkt jaarlijks een vast bedrag van 8 miljoen euro (netto) op met daarbovenop maximaal 4 miljoen euro (eveneens netto) aan bonussen. Daarmee moet hij maar één man voor zich dulden bij De Oude Dame: Cristiano Ronaldo. Zegt De Ligt ‘ja’ tegen een verlenging, dan krijgt hij een salarisverhoging. Hoeveel hij precies gaat verdienen is niet bekend, maar het zou in ieder geval om een ‘fortuin’ gaan.

Overmars naar de Premier League?

  • Mooi!
  • Moet hij niet doen
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie