Solskjaer: “Stel je voor dat hier 75 duizend fans hadden gezeten”

Foto: Solskjaer: “Stel je voor dat hier 75 duizend fans hadden gezeten”

Manchester United wervelde vandaag eindelijk weer eens: de Red Devils wonnen met maar liefst zes tegen twee van Leeds United. Oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer, die dit seizoen al veel kritiek heeft gekregen, is dan ook een gelukkig man.

De Noorse coach vertelt voor de camera van Sky Sports: “Fantastisch. Vanaf de eerste minuten hadden we het plan om ze op te jagen en vooruit te spelen als we de bal kregen. Dan is het natuurlijk fantastisch dat Scott McTominay in de eerste drie minuten twee keer scoort. We hebben een manier gevonden waarop de spelers kunnen blijven gaan. Stel je voor dat hier 75 duizend fans hadden gezeten. Dan was dit duel de boeken ingegaan als een van de beste Manchester United-optredens ooit tegen Leeds United.”

Solskjaer had al een hectisch duel verwacht: “Je moet ervoor zorgen dat je het verdient te winnen van deze ploeg, gewoon door minstens net zo hard te werken en rennen als zij. Dat is een behoorlijke uitdaging tegen Leeds, een van de meest fitte teams van de Premier League. Je weet dat het hectisch wordt tegen deze ploeg, want of het nu 5-0 staat, 0-5 of 0-0: ze blijven gaan en je moet elke minuut geconcentreerd blijven. Het had hier wel 12-4 kunnen worden.”

United staat nu maar vijf punten achter koploper Liverpool en heeft óók nog een wedstrijd tegoed: “We zijn nog niet eens halverwege dus de stand op de ranglijst is nog niet zo belangrijk. We kijken vooral naar de ontwikkeling van het team en naar de fitheid van het team. Dat gaat beter en beter.”

Vind jij dat United het nog aardig doet?

  • Ik wel
  • Ik niet
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie