Hoge cijfers voor aanvallers PSV en Ajax, Feyenoord-verdediger ondermaats

Foto: Hoge cijfers voor aanvallers PSV en Ajax, Feyenoord-verdediger ondermaats

Ajax en PSV wonnen dit weekend relatief eenvoudig tegen respectievelijk ADO Den Haag (2-4) en RKC Waalwijk (1-4). Feyenoord speelde een beduidend lastigere wedstrijd tegen Vitesse: de ploeg van Dick Advocaat verloor deze uiteindelijk met 1-0. Wie waren de smaakmakers? En welke spelers waren in een beduidend mindere vorm?



Marcos Senesi – 4



Dick Advocaat besloot in aanloop naar het duel met Vitesse om niet vier, maar vijf verdedigers op het veld neer te zetten. Daardoor kregen Marcos Senesi en Uros Spajic plotseling Eric Botteghin tussen hen in. Botteghin moest ervoor zorgen dat de verdedigende linie gesloten bleef, maar door een slippertje van Marcos Senesi ging het alsnog mis.


De Argentijn behoort al maandenlang tot een van de uitblinkers bij de Rotterdammers, maar in Arnhem ging het een stuk minder. De centrale verdediger liet Loïs Openda eenvoudig in zijn rug weglopen, waarna Oussama Darfalou de enige treffer van de wedstrijd maakte en Feyenoord na afloop met lege handen stond.



Antony – 8



Sinds zijn komst in Amsterdam behoort Antony tot de smaakmakers van Ajax. In de Champions League bleek dat de Braziliaan op dat niveau nog wel wat tekort komt, maar de Eredivisie bevalt hem uitstekend. Dat bleek maar weer eens in het duel met ADO Den Haag, waarin hij twee assists afleverde.

De Amsterdammers kwamen eenvoudig met 0-2 voor, maar bleven doorjagen voor meer treffers. Het resulteerde in balbezit voor Antony, die de bal uitstekend opzij legde en Zakaria Labyad in staat stelde om het derde doelpunt te maken. Kort daarna legde Antony de bal op het hoofd van Klaas-Jan Huntelaar neer, die de 0-4 binnenkopte.



Cody Gakpo – 7,5



Als Donyell Malen zijn huidige vorm vasthoudt, dan lijkt PSV hem aan het einde van het seizoen niet langer te kunnen houden. De Eindhovenaren moeten dan op zoek naar een nieuwe aanvaller die voor de nodige doelpunten kan zorgen, al lijkt het erop dat de club hem nu al in huis hebben.


Cody Gakpo zette de afgelopen maanden namelijk grote stappen en behoort steeds vaker tot de beteren van PSV, wat ook tegen RKC Waalwijk het geval was. De aanvaller maakte de openingstreffer namens PSV (zijn vierde Eredivisietreffer van dit seizoen) en legde vervolgens een uitstekend duel op de mat.

Leroy Fer – 6,5



Feyenoord kon in Arnhem eindelijk weer beschikken over een fitte Leroy Fer, wat op het veld overduidelijk was te merken. De controlerende middenvelder was volop aanwezig in het doorjagen en spoorde zijn ploeggenoten aan om hetzelfde te doen. Het resulteerde erin dat Vitesse lastig aan het voetballen kwam.

De Oranje-international kon dan niet voorkomen dat Feyenoord op achterstand kwam, maar er ontstond wél een zekere rust in het Rotterdamse spel. Overigens bleek de middenvelder nog niet volledig fit, want na ruim een uur op het veld te hebben gestaan, ging Fer alweer naar de kant voor Luis Sinisterra.



André Onana – 4,5



Al jarenlang staat André Onana bekend als een zeer betrouwbare keeper, maar de laatste weken toonden aan dat de Kameroener ook maar een mens is. Begin deze maand maakte Onana nog een ongelukkig optreden tegen Liverpool, toen hij een bal ongelukkig liet gaan. Tegen ADO Den Haag maakte hij wederom geen beste beurt.


Onana had in de eerste helft weinig te doen en leek dan ook op weg naar een ‘clean sheet’, maar na rust ging het mis voor de keeper. Vlak na de theepauze kon Onana niet voorkomen dat Michiel Kramer een treffer voor de thuisploeg binnenschoot, al kon hij daar weinig aan doen. De tweede treffer, die van de voet van Samy Bourard kwam, zag Onana er echter zeer ongelukkig uit.



Mohamed Ihattaren – 7



Roger Schmidt liet Mohamed Ihattaren lange tijd op de bank zitten en nam hem zelfs even niet meer op in de wedstrijdselectie, maar sinds afgelopen week is het vertrouwen bij de middenvelder weer aanwezig. Tegen FC Utrecht maakte hij zijn eerste treffer in ruim een jaar en dat goede gevoel gaf hij tegen RKC Waalwijk een vervolg.

In Waalwijk liep hij weer als vanouds over het veld en zorgde hij met zijn creativiteit voor de nodige kansen. Bovendien zette hij de tweede treffer op zijn naam door met een prachtig afstandsschot in de hoek raak te schieten. Vervolgens leek hij ook nog de assist op de derde treffer af te leveren, maar de arbitrage keurde de goal af. 

Moet Feyenoord met vijf verdedigers blijven spelen?

  • Ja, dat is de beste oplossing
  • Nee, beter van niet
193+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:48
3+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
19+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK
10:50
27+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
10:30
64+
‘Depay moet vrezen voor Atlético-exit’
10:15
0+
‘PSV-sterkhouder in belangstelling van drie topclubs’
09:50
82+
‘Feyenoord-plaaggeest staat voor megatransfer’
09:30
81+
Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente
09:15
84+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
66+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
743+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2317+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
07:30
1715+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
07:10
830+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
23:45
35+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
430+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
56+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
157+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
216+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
4816+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie