Barça zaagt aan stoelpoten Koeman met nieuwe wanprestatie

Even leek FC Barcelona aan de beterende hand met zeges op Levante (1-0) en hoogvlieger Real Sociedad (2-1), maar vandaag legden de Catalanen een nieuwe wanprestatie op de mat. In het eigen Camp Nou wist zelfs het kwakkelende Valencia CF er een punt uit te slepen: 2-2.

Bij Barça koos trainer Ronald Koeman er voor om Frenkie de Jong rust te geven. Het pakte slecht uit, want degene die daarom mocht starten – Sergio Busquets – speelde een beroerde eerste helft. In de rust moest De Jong daarom alsnog opdraven; het stond toen 1-1. De gasten uit de Sinaasappelstad waren na een half uur spelen op voorsprong gekomen via Mouctar Diakhaby, maar op slag van de theepauze maakte Lionel Messi er weer gelijk van. De Argentijn miste eerst een controversiële strafschop, maar kopte een daaropvolgende vrije trap van dichtbij binnen. Het was de 643ste goal van Messi voor FC Barcelona, waarmee hij het record van Pelé (meeste aantal goals van een speler voor één club, Santos) uit de boeken schoot.

Na rust leek Barça orde op zaken te gaan stellen. Mandekker Ronald Araujo, een lichtpuntje in een verder uiterst zwakke ploeg, volleerde op erg knappe wijze de 2-1 binnen. Maar twintig minuten voor tijd bracht Maximiliano Gomez na een schitterende collectieve aanval zijn Valencia terug op een remise. Daar bleef het, mede door een zeer gebrekkig slotoffensief van Barça, ook bij.

Scoreverloop:

0-1 (30′) Mouctar Diakhaby, 1-1 (45′) Lionel Messi, 2-1 (52′) Ronald Araujo, 2-2 (69′) Maximiliano Gomez

Gaat Koeman het seizoen wel afmaken bij Barca?