De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: einde nadert

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: einde nadert

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 19 december



Zowel in Nederland, als in het buitenland gaan de verschillende competities weer verder met een nieuwe speelronde. Met de winterstop die met sneltreinvaart op ons afkomt, knijpen we nog maar even in de handjes dat we nog kunnen genieten van Nederlands voetbal. Gelukkig zijn er op deze zaterdagavond dan ook een aantal toffe wedstrijden om van te genieten.



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 19 december hieronder: 



16.30 uur op FOX Sports: Sparta – FC Groningen, 18.45 uur op FOX Sports 1: VVV-Venlo – FC Twente, 20.00 uur op FOX Sports 2: RKC Waalwijk – PSV, 21.00 uur op FOX Sports 1: FC Utrecht – Fortuna Sittard



In ons kikkerlandje staat de op één na laatste speelronde van 2020 in het teken van een inhaalrace. Zowel PSV als FC Twente zijn op zoek naar uitsluiting richting Ajax. De Amsterdammers zijn koploper met drie punten verschil ten opzichte van de Eindhovenaren. Winst is nodig als de ploeg van Roger Schmidt nog weerstand wil bieden voor de winterstop. Er moet dus gewonnen worden van RKC in Waalwijk.



Ook FC Twente is uit op drie punten. Na een fantastische start begint de club nu toch het zicht op het kampioenschap te verliezen. Bij winst kunnen de Twentenaren de hoop nog een beetje levende houden. Wel moet VVV dan aan de kant gezet worden. Het klinkt als een simpele opgave, maar gezien de afgelopen twee wedstrijden verloren gingen is het nog maar de vraag of Twente nu wel de knop om kan zetten om winst te boeken.

Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 19 december hieronder: 

13.05 uur op Ziggo Sport: Crystal Palace – Liverpool, 15.35 uur op Ziggo Sport: FC Barcelona – Valencia CF, 18.15 uur op Ziggo Sport: Everton – Arsenal



Wie liever het buitenlandse voetbal volgt op de zaterdag, maakt geen slechte keuze. In de Premier League en La Liga zijn ook zo halverwege december toffe wedstrijden om van te genieten. Dit keer zijn het Liverpool, Barcelona, Arsenal en Everton die stralen op de zaterdag.



Everton speelt in eigen huis tegen Arsenal. Bij winst komt het Londense team weer in de buurt van koploper Liverpool, terwijl verlies kan betekenen dat de club naar de negende plaats zakt. Er staat dus veel op het spel in Engeland. Ook Liverpool speelt namelijk en heeft winst nodig om het gat van drie punten te blijven houden met Tottenham Hotspur.



Verder speelt FC Barcelona ook in La Liga op de zaterdagmiddag. De tegenstander is Valencia CF. De minste tegenstander is het zeker niet, ondanks dat Valencia slechts op de twaalfde positie staat. Barcelona zelf staat inmiddels op de vijfde plek, maar eigenlijk zegt het allemaal weinig. De punten liggen allemaal dicht bij elkaar in Spanje, dus kan het alle kanten op gaan.



Zondag 20 december



De laatste dag van het weekend is alweer begonnen. Aan de ene kant is het erg jammer, maar op de mooie wedstrijden die op de planning staan kunnen we niet boos blijven natuurlijk. In de Eredivisie gaat het er zondag immers hard aan toe!



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 20 december hieronder: 



12.15 uur op FOX Sports 1: Excelsior – SC Cambuur, 12.15 uur op FOX Sports 2: Vitesse – Feyenoord, 14.30 uur op FOX Sports 1: ADO Den Haag – Ajax, 14.30 uur op FOX Sports 3: sc Heerenveen – Heracles Almelo, 16.45 uur op FOX Sports 1: AZ – Willem II



Met vijf wedstrijden op de planning staat er een drukke middag te wachten voor Nederlandse voetbalfans. De middag trapt af met twee Rotterdamse wedstrijden. In eigen huis neemt Excelsior het op tegen Cambuur, terwijl Feyenoord op bezoek gaat in Arnhem. De club van Dick Advocaat gaat de strijd aan met Vitesse.



Ook om half drie staan twee nieuwe wedstrijden op de planning. Feyenoords aartsrivaal Ajax speelt ook een uitwedstrijd. De Amsterdammers moeten alleen naar Den Haag om daar te spelen tegen ADO. Het andere duel gaat tussen sc Heerenveen dat het in eigen huis opneemt tegen Heracles Almelo. Om de dag af te sluiten slingeren we de televisie om kwart voor vijf nog even aan voor AZ dat in eigen huis Willem II ontvangt.





Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 20 december hieronder:

14.50 uur op Ziggo Sport: Tottenham Hotspur – Leicester City, 17.15 uur op Ziggo Sport: Manchester United – Leeds United, 20.40 uur op Ziggo Sport: Lazio – Napoli

In het buitenland worden we tevens getrakteerd op mooie wedstrijden, te beginnen met Tottenham Hotspur tegen Leicester City. Laatstgenoemde hoopt te profiteren van de tik die Liverpool eerder in de week uitdeelde aan de Spurs. Liverpool wist nipt te winnen van Harry Kane en zijn teamgenoten, waardoor Tottenham de koppositie moest inleveren. Om zicht te houden op de titel moet in eigen huis dus gewonnen worden.



Ook Manchester United heeft een overwinning nodig. De club van Donny van de Beek staat zesde en heeft vijf punten minder dan de koploper. Wel staat Van de Beek nog voor op zijn oud-teamgenoot Hakim Ziyech, want Chelsea heeft een puntje minder. Daar kan alleen wel verandering in komen als United niet van Leeds weet te winnen in eigen huis.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
36+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
15+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
47+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
562+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
307+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
348+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
333+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
36+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
119+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
32+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
420+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
645+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
256+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
637+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
401+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1496+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie