Prachtgoal Malen bezorgt PSV bekerzege in Doetinchem

PSV heeft zich geschaard bij de laatste zestien ploeg in het KNVB Beker-toernooi. Op bezoek bij De Graafschap deed een krappe zege geen recht aan het wedstrijdbeeld. De Eindhovenaren lieten velen kansen onbenut, waardoor een ruime overwinning uitbleef.

Natuurlijk reisde PSV als de grote favoriet af naar Doetinchem, maar toch waren de Eindhovenaren van tevoren gewaarschuwd. De laatste twee edities ging de ploeg namelijk onderuit tegen clubs uit de Keuken Kampioen Divisie in het bekertoernooi. De Graafschap leek een duidelijk plan te hebben: de verdediging gesloten houden en wachten op momenten in vooral standaardsituaties. Al snel kreeg het via Jasper van Heertum een grote kopkans, maar de verdediger mikte over. De bezoekers draaiden de duimschroeven vervolgens aan en creëerde de nodige kansen. Daar werd echter niet zorgvuldig mee omgesprongen. Aan de andere kant scoorde Toine van Huizen wel fraai, maar deed dat vanuit buitenspelpositie.

Weer was het PSV met het initiatief, maar kansen van de aanvallers, Ibrahim Sangaré en Denzel Dumfries gingen er allemaal niet in. Mede door goed ingrijpen van doelman Rody de Boer. Opvallend genoeg stond de de 0-0-tussenstand zo bij rust nog altijd op het scoreboard. Tien minuten in de tweede helft forceerde de ploeg van Roger Schmidt dan toch de doorbraak. De mee opgekomen Dumfries werd licht op de teen geraakt, waarna scheidsrechter Van der Kerkhof naar de stip wees. Philipp Max benutte het buitenkansje en brak zo de ban. Hierna nam PSV wat gas terug en slopen er slordigheden in de ploeg. Toch werd een ruime vijf minuten voor tijd de marge verdubbeld. Donyell Malen, die voor de verandering negentig minuten mocht blijven staan, haalde uit vanaf grote afstand en klopte zo De Boer.

In de blessuretijd lette invaller Milan Hilderink nog goed op bij een gevaarlijke situatie voor het PSV-doel en gaf het laatste tikje: 1-2. Het was te laat voor De Superboeren om echt nog tot een offensief te komen. PSV voegt zich hierdoor bij de laatste zestien clubs en mag nog hopen op het eerste bekersucces sinds 2012.

Scoreverloop: (56′) Max 0-1 (84′) Malen 0-2 (90′) Hilderink 1-2