Lang: “Als één iemand het niet voor het geld hoeft te doen..”

Foto: Lang: “Als één iemand het niet voor het geld hoeft te doen..”

Noa Lang vertrok afgelopen zomer bij Ajax, nog voor hij écht doorgebroken was in Amsterdam. Datzelfde deed ooit Justin Kluivert, en hij belandde via AS Roma dit seizoen bij RB Leipzig op huurbasis.

“Het was niet makkelijk om weg te gaan bij Ajax. Het was het einde van mijn jeugd”, vertelt Kluivert over zijn keuze in de nieuwe Voetbal International. “Als klein ventje had ik één doel: de top bereiken. Voor mij was dat Ajax. Maar soms moet je een andere weg kiezen. Ik ging naar Rome waar ik mooie én minder mooie momenten heb gekend. Daar kan ik alleen maar van leren. Wanneer alles maar goed gaat in je loopbaan heb je later ook niks aan je kinderen te vertellen.”

Lotgenoot Lang steunt Kluivert: “Hij wilde dit. Misschien komt zo’n kans wel nooit meer voorbij. Justin ging weg in een jaar dat Ajax niet top-top was. Een jaar later ontplofte het. Natuurlijk heb je mensen die zeggen dat hij te vroeg is vertrokken. Maar wat had jij gedaan als je in zijn schoenen had gestaan? Mensen oordelen zo makkelijk. (…) Dan wordt hij neergezet als een geldwolf. Laat me niet lachen! Als één iemand het niet voor het geld hoeft te doen dan is hij het. Als mensen negatief over hem spreken dan doet mij dat ook pijn. Ze zouden eens moeten weten hoe hij écht is”, aldus de Club Brugge-aanvaller tot slot over Kluivert.

Kluivert koos voor het geld

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie