‘Slot krijgt meteen transfernieuws bij Feyenoord’

Foto: ‘Slot krijgt meteen transfernieuws bij Feyenoord’

Arne Slot is definitief aangesteld als hoofdtrainer van Feyenoord. De bij AZ ontslagen oefenmeester volgt Dick Advocaat op in De Kuip, maar volgens Voetbal International zijn grote aankopen op korte termijn alleen mogelijk bij grote verkopen c.q. externe investeringen.

Het medium schrijft: “Slot is voor Arnesen dus de ideale trainer, juist door zijn ervaring bij AZ. In feite wil Arnesen met Feyenoord die club achterna. Hij maakte eerder al geen geheim van zijn plannen. De opleiding moet weer de levensader worden van de club, spelers die worden gekocht moeten op een zo jong mogelijke leeftijd binnenkomen. Alles draait om ontwikkeling; niet alleen van voetballers, ook van trainers en opleiders.”

Organisatorisch is Feyenoord al druk bezig om dit mogelijk te maken, maar dat kost. “In dat licht is het interessant te zien of de Rotterdammers erin slagen externe investeerders aan te trekken die de aandelen overnemen van de Vrienden van Feyenoord. Volgens ingewijden kiest de club daarvoor binnenkort een partij, hoewel Feyenoord zelf ontkent dat er op korte termijn sprake is van een injectie. Er staan wel twee partijen klaar met verregaande interesse om te investeren. In beide gevallen zou het gaan om een bedrag van 130 miljoen euro.”

Dat maakt de overstap van Slot ‘wat meer verklaarbaar’. VI: “Waarom zou hij anders AZ verruilen voor een club waar momenteel niets mogelijk is? Feyenoord bezweert dat het Slot niet met mooie plannen over de streep heeft getrokken. Hij zal – zo is hem in eerste instantie geschetst – moeten omgaan met de (on)mogelijkheden van een van de grootste clubs in Nederland. Dat heet: doen met de spelers die voorhanden zijn, terwijl er weinig ruimte is om te investeren in de spelersgroep. Misschien kan er wél iets als Feyenoord Steven Berghuis verkoopt, of Ridgeciano Haps en wellicht Marcos Senesi, maar met deze speler wil Arnesen juist snel om de tafel in een poging hem nog langer in De Kuip te houden. Een externe injectie van kapitaal zou het proces alleen maar kunnen versnellen.”

Neemt hij de juiste beslissing?

  • Ja
  • Nee
763+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie