“Allemaal zo overdreven met die Ihattaren. Kom op, zeg”

Foto: “Allemaal zo overdreven met die Ihattaren. Kom op, zeg”

Mohamed Ihattaren schoot PSV zondag op schitterende wijze naar een 2-0 voorsprong tegen FC Utrecht. De heren van Veronica Inside prijzen hem hiervoor, maar plaatsen wel vraagtekens.

Wim Kieft opent: “Ik vond het allemaal zo overdreven met die Ihattaren. Kom op, zeg.” Daar voegt de oud-international aan toe: “Dan hoor ik hem later zeggen: ‘Ja, ik moet het nog leren hoe het als prof is, hoe ik moet trainen. Maar hij zit toch al in dat hele jeugdtraject van PSV? Dan denk ik: hoe is dat nou in godsnaam mogelijk? Dan hebben jullie dus een beetje gefaald in die opleiding, dat zo’n jongen dat niet begrijpt hoe dat moet.”

Kieft verwacht meer van Ihattaren. “Ik ben ook achttien geweest, toen begreep ik echt wel hoe dat moest. Dat je een beetje moet opletten met eten. En dat je goed moet kijken hoe die anderen dat allemaal doen. En dan zijn ze allemaal zo blij voor hem, maar je mag toch wel iets meer verwachten van zo’n jongen, ook al ben je achttien. En dan staan we allemaal op de banken omdat hij die bal erin schiet. Nou ja, dat mag ook wel een keer, toch?”

Johan Derksen is het ‘helemaal eens’ met Kieft. “Maar die Ihattaren, we moeten goed begrijpen: die jongen is een teenager, hè. Die jongen is doorgebroken, zijn vader is overleden, hij kwam op eigen benen te staan. Hij krijgt een veel te dure en grote auto. Aan die bolle kop van hem te zien had hij een tijdje niet zo netjes geleefd, het hoort allemaal bij zijn leeftijd. Alleen vind ik het gek dat PSV er zolang over gedaan heeft. Als je dat signaleert, dan grijp je meteen in. Er is dus helemaal geen toezicht bij PSV op dit soort jongens.”

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
273+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie