PSV’er en Feyenoorder behalen hoge cijfers, Ajacied man van het weekend

Foto: PSV’er en Feyenoorder behalen hoge cijfers, Ajacied man van het weekend

Ajax, PSV en Feyenoord deden dit weekend wat ze moesten doen. De traditionele top 3 won zijn wedstrijden tegen respectievelijk PEC Zwolle (4-0), FC Utrecht (2-1) en VVV-Venlo (0-3). Wie waren de uitblinkers van het weekend? En welke spelers speelden een mindere wedstrijd?



Mohamed Ihattaren – 8



Het was bijna een jaar geleden dat Mohamed Ihattaren een doelpunt maakte voor PSV. Op 21 december 2019 scoorde hij in de 4-1 thuisoverwinning van de Eindhovenaren tegen PEC Zwolle de tweede treffer voor de thuisploeg, waardoor de club uiteindelijk won. Dit seizoen kreeg hij veel kritiek te verduren, maar zondagmiddag maakte hij daaraan een einde.


De aanvallende middenvelder gaf na een half uur spelen een schitterende lange pass richting Philip Max, waarna Ihattaren richting het strafschopgebied van de opponent liep. Toen hij de bal eenmaal terugkeer kapte hij naar binnen en schoot hij geplaatst in de linkerbovenhoek raak. Vervolgens speelde hij vol vertrouwen tot de 68ste minuut, toen hij naar de kant moest.

Jens Toornstra – 7,5



Dick Advocaat klaagt bij Feyenoord veel over de inzet van zijn elftal. Dat was afgelopen donderdag ook weer terug te zien in het Europa League-duel tegen Wolfsberger AC, waarin de Rotterdammers met weinig energie aan de wedstrijd begonnen. Over één man heeft de trainer dit seizoen echter weer weinig te klagen: Jens Toornstra.

De middenvelder was tegen VVV-Venlo zoals gewoonlijk niet te beroerd om het vuile werk voor zijn medespelers op te knappen, maar was in deze wedstrijd eveneens bepalend op het scorebord. Toornstra maakte in de tweede helft de openingstreffer, waarna hij ook nog eens de 0-3 binnenschoot. Het was een bekroning op zijn harde werken.

Dusan Tadic – 5



Sinds Erik ten Hag ervoor kiest om Dusan Tadic aan de linkerkant van de aanvalslinie te positioneren, heeft hij nog maar weinig goede wedstrijden voor Ajax gespeeld. Ook tegen PEC Zwolle was de Serviër vrijwel onopvallend en had hij niet de kracht om zijn man te passeren en een goede voorzet af te leveren.


Waar Tadic het een paar jaar geleden nog lukte om met snelheid een passeeractie te maken, is hij die explosiviteit dit seizoen volledig kwijt. Het resulteert erin dat Tadic uitsluitend nog als aanspeelpunt gebruikt kan worden, wat op de vleugels niet heel handig is. Daardoor kwam de helft van zijn doelpuntenproductie dit seizoen uit strafschoppen.



Olivier Boscagli – 4,5



Het lukte PSV maar ternauwernood om de wedstrijd tegen FC Utrecht winnend af te sluiten. Hoewel de ploeg van Roger Schmidt met 2-0 voorkwam, was de gehele tweede helft voor de bezoekers die zichzelf vergaten te belonen. Achterin stonden de Eindhovenaren allerminst met zelfvertrouwen te spelen, wat onder meer door Olivier Boscagli kwam.


Schmidt complementeerde de centrale verdediger dit najaar terecht met de manier waarop hij aan de bal speelt, maar in verdedigend opzicht komt Boscagli nog wel wat tekort. De PSV’er liet tegen FC Utrecht regelmatig zijn man lopen en kon zo niet voorkomen dat Mimoun Mahi een aantal megakansen kreeg, die de aanvaller opvallend genoeg miste.

Steven Berghuis – 6



In de Europa League kreeg Steven Berghuis weer veel kritiek te verduren voor zijn mindere spel. Aangezien Feyenoord niet veel kwaliteiten heeft om Europees potten te breken, gingen alle blikken naar de vleugelaanvaller. Het lukte Berghuis echter niet bepalend te zijn en Feyenoord zo naar de volgende ronde te leiden.

Daardoor moet Feyenoord zich weer richten op de Eredivisie, waarbij het nog altijd hoog op de ranglijst staat. Tegen VVV-Venlo lukte het Berghuis weer niet om te overtuigen, al maakte hij wél de tweede treffer van de wedstrijd. Voor de rest kwam hij niet verder dan enkele schotjes vanuit de tweede lijn, die Delano van Crooy eenvoudig pakte.

Klaas Jan Huntelaar – 7



De onbetwiste man van het weekend speelde in Amsterdam, namelijk Klaas Jan Huntelaar. De voormalig Oranje-International maakte na de wedstrijd tegen PEC Zwolle bekend dat hij na het seizoen waarschijnlijk zijn schoenen aan de wilgen hangt, waardoor hij na 18 jaar voetballen stopt met wat hij het liefste doet.

Niet te vergeten speelde Huntelaar tegen PEC Zwolle alsof hij wekelijks in het basisteam staat. De centrumspits was aanwezig in de Amsterdamse aanvallen en maakte zelfs de openingstreffer, waarmee hij op een doelpuntenaantal van 150 goals in de Eredivisie kwam. En daar zal het dit seizoen niet bij blijven.

Wie was de man van het weekend?

  • Klaas Jan Huntelaar
  • Jens Toornstra
  • Mohamed Ihattaren
  • Een andere speler
494+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie