Feyenoord wint zonder te sprankelen simpel bij VVV

Foto: Feyenoord wint zonder te sprankelen simpel bij VVV

Feyenoord heeft zich gerevancheerd voor de Europese uitschakeling in Oostenrijk. Overtuigen deed het elftal van Dick Advocaat niet in De Koel, maar VVV-Venlo moest wel buigen: 0-3.

Feyenoord verloor donderdagavond met 1-0 bij Wolfsberger AC en dus was het ongenoegen groot. Voor rust lukte het niet om die nare smaak weg te spoelen. In Venlo probeerden de bezoekers het wel, maar doelman Delano van Crooij had weinig moeite met de inzet van Steven Berghuis. Nicolai Jörgensen had het vizier evenmin op scherp staan en Orkun Kökcü had na een half uur de pech dat zijn inzet de onderkant van de lat raakte.

Advocaat zag zijn elftal wel domineren, maar halverwege stond het nog 0-0 in De Koel. In de tweede helft besloot de trainer om Bryan Linssen te slachtofferen en de weer fitte Luis Sinisterra opnieuw minuten te laten maken. De Colombiaan zorgde meteen voor dreiging, maar Van Crooij zag het schot van de Colombiaanse aanvaller de juiste richting missen.

Juist in een fase waarin VVV aan een beter resultaat dacht, sloeg Feyenoord opeens toe. Jens Toornstra besloot het maar eens te proberen van buiten het strafschopgebied en zijn schot vloog fraai in de bovenhoek: 0-1. Kort daarna verdubbelde Berghuis, die al de hele wedstrijd op zoek was naar zijn treffer, de score met eveneens een uithaal van serieuze afstand.

Ook in Venlo lukte het Jörgensen niet om te scoren. Bij 0-2 verprutste de Deen ook nog bijna een dreigend moment, maar uiteindelijk kwam de bal toch bij Toornstra en hij maakte zijn tweede van de middag.

Scoreverloop: 0-1 (69′) Jens Toornstra, 0-2 (73′) Steven Berghuis, 0-3 (77′) Jens Toornstra

Gaat Feyenoord tot het einde meedoen om de titel?

  • Ja
  • Nee
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie