‘Alleen de naam Ajax maakt indruk in Champions League’

Foto: ‘Alleen de naam Ajax maakt indruk in Champions League’

In Amsterdam wordt dit seizoen een ‘tussenjaar’ genoemd, maar journalist Willem Vissers stelt dat juíst het topseizoen 2018/2019 een tussenjaar was. Wat de club nu draait, is een ‘normaal seizoen’.

“Een tussenjaar was seizoen 2018-2019, het jaar waarin bijna alles lukte en Ajax nagenoeg tot de finale reikte. Een jaar om te zoenen, om voor eeuwig mee te dragen in harten, om alsmaar sterkere verhalen over te dragen op generaties. Een Europees tussenjaar is juist de uitzondering bij Ajax, niet de vluchtheuvel om even na te denken over de richting. Dit seizoen is een normaal jaar. Ja, Ajax had misschien de knock-outfase van de Champions League kunnen bereiken. Trainer Erik ten Hag wees na de uitschakeling op de kansen tegen Liverpool en Atalanta, zoals hij na de uitschakeling vorig seizoen wees op de kansen tegen Chelsea en Valencia. Daar zat best iets in, maar gerekend vanaf het tussenjaar 2018-2019 is Ajax ook telkens iets minder. En ook vóór dat tussenjaar zaten hele periodes van normale seizoenen”, opent Vissers in De Volkskrant.

“Roemloos was de uitschakeling. Veel fantasieloos breed en achteruit gevoetbald, geen opening gevonden in de Italiaanse muur. Angstig spel, dat verlangen opriep naar dat gouden tussenjaar. Hoe aardig het Nederlandse voetbal ook opkrabbelt uit de crisis, voor zelffelicitatie is voorlopig weinig aanleiding. Ajax mag een klinkende naam zijn in Europa, door de roem uit het verre verleden en dat laatste tussenjaar, de usual suspects zijn weer bij elkaar voor de ontknoping. (…) Ajax mag verder in de sterk bezette Europa League, het lentejasje van het Nederlandse voetbal. Verder rest nostalgisch terugkijken naar dat geweldige tussenjaar.”

Eens met Vissers?

  • Ja
  • Nee
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie